Op zoek naar geëvacueerde Katwijkers

Oegstgeest n De Historische Vereniging Oegstgeest is bezig met onderzoek naar Katwijkse families die in de Tweede Wereldoorlog als gevolg van de bouw van de Atlantikwall vanuit Katwijk naar Oegstgeest moesten verhuizen. Dit onderzoek moet leiden tot een artikel in het tijdschrift ‘Over Oegstgeest’.

Zo’n 5.000 Katwijkers zijn toentertijd geëvacueerd, waarvan ongeveer 480 naar Oegstgeest. De oorlog is nog steeds een actueel onderwerp en belangrijk om persoonlijke verhalen voor de geschiedenis vast te leggen.

Diegenen die dit meegemaakt hebben, of daar weet van hebben, en daarover willen vertellen, kunnen contact opnemen met Annelies van Iterson, tel. 06-126 95 470? Als er niet wordt opgenomen, dan graag een bericht inspreken met naam en telefoonnummer, zodat ze u terug kan bellen.


Inschrijven kerstmiddag AOBK

senioren n Op donderdag 9 en vrijdag 10 december zijn de jaarlijkse kerstmiddagen van de AOBK in het Anker aan de Voorstraat.

Wegens de coronamaatregelen mogen er maximaal 80 personen per middag. Aanvang is 14.30 uur en u dient zich hiervoor in te schrijven en de toegang is vrij en voor iedereen. Inschrijven kan woensdag 24 en donderdag 25 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Zwanenburg, en op 1 en 2 december van 10.00 tot 12.00 uur ook in de Zwanenburg. Let op: vol is vol.


Aanmelden Meerburgprijs tot 30 november

meerburg n Er kan weer een aanvraag worden ingediend om kans te maken op een van de D.F.E. Meerburgprijzen die jaarlijks door Stichting Herinneringsfonds worden uitgereikt. 

Deze geldprijzen worden uitgereikt aan personen of organisaties die de Katwijkse cultuur en handel willen versterken of zich op dat vlak hebben ingezet voor Katwijk. Kent u of bent u een persoon of organisatie die hiervoor in aanmerking komt? Kandidaten kunnen tot en met 30 november worden aangemeld via www.katwijk.nl/meerburgprijs

Om voor de D.F.E. Meerburgprijs in aanmerking te komen dienen kandidaten een culturele- of handelsbijdrage te leveren aan Katwijk en haar imago. Bijvoorbeeld het willen plaatsen van een standbeeld, het onderhouden of renoveren van karakteristieke Katwijkse monumenten, schilderijen willen aankopen en tentoonstellen, geschreven teksten willen uitgeven die bijdragen aan de Katwijkse Cultuur, of op een andere bijzondere wijze verdienstelijk zijn geweest of willen zijn voor de Katwijkse gemeenschap of cultuur.