Zorgen, twijfel en blijdschap

Zorgen zijn er bij de AOBK over het parkeerbeleid van de Gemeente Katwijk. We worden bedolven met klachten en vragen over het digitaal parkeren. 
Veel ouderen weten hier geen weg mee en als men naar de gemeente belt dan krijg je te horen van, laat je dochter, zoon of kennis het maar doen. Maar zo werkt het niet. Gemeente! Kom voor de mensen zonder iPad of computer, of die er niet mee overweg kunnen, met een duidelijke voorlichting, want de meesten weten niet waar ze aan toe zijn en worden daar heel onzeker van. 


Twijfel 

De coronamaatregelen die de overheid ons nu weer oplegt, zorgen niet echt voor duidelijkheid. Het is meer de twijfel die overheerst en de vraag is wat laat je nu wel en wat laat je niet doorgaan. Het is nu zo dat op de ene locatie een activiteit word afgelast, terwijl er op een andere locatie die activiteit wel doorgaat. Dus onduidelijk ten top. De AOBK heeft nu de maandelijkse grote bingo van november afgelast omdat de toestroom van mensen te groot is. De andere AOBK-activiteiten gaan vooralsnog door met inachtneming van de anderhalve meter-regeling. 


Blijdschap 

Lang gewacht en toch gekomen. De AOBK is zeer verheugd dat op maandag 16 november een aanvang is gemaakt met de bouw van een scootmobielruimte. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling en zorgt tevens voor meer veiligheid in de Zwanenburg. De verwachting is dat de scootmobiel ruimte eind januari 2022 in gebruik genomen gaat worden. 

Ondanks de onzekerheid zijn we toch met de voorbereidingen bezig voor de jaarlijkse kerstviering. Ditmaal wordt die gehouden in het Anker aan de Voorstraat en wel op donderdagmiddag 9 december en vrijdagmiddag 10 december, aanvang 14.30 uur. Het Anker heeft ons te kennen gegeven dat er per middag maximaal 80 personen aanwezig mogen zijn. Er is besloten een inschrijving hiervoor op te starten. Een inschrijf formulier kunt u vanaf nu ophalen in de Zwanenburg. Helaas moeten we deze keer wel melden: vol is vol.


Pensioenen 

Nog even iets anders maar wel zo belangrijk. Er is een akkoord over de indexering van de pensioenen en het klinkt heel mooi: Vanaf januari kunnen sommige pensioenen omhoog. Na twaalf jaar stilstand komt er een indexatie. Maar het is een fopspeen want heel veel gepensioneerden gaan er geen cent op vooruit. Ouderenorganisaties KBO-PCOB, NOOM en de Koepel Gepensioneerden waar de AOBK ook onderdeel van is, vinden het voorstel volstrekt onvoldoende. We blijven deze problematiek voor u volgen en zullen trachten u zo helder mogelijk op de hoogte te houden. www.aobk.nl