Zou de goede Sint wel komen? Afgelopen zaterdag deed de goedheiligman zijn intocht in Katwijk aan Zee. | AvD
Zou de goede Sint wel komen? Afgelopen zaterdag deed de goedheiligman zijn intocht in Katwijk aan Zee. | AvD Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Sint zet voet aan Katwijkse wal

intocht n Zaterdag 13 november was het dan eindelijk zo ver. In alle vroegte was er al volop bedrijvigheid in de geheime Katwijkse uitvalsbasis van de Sint. Hekken werden uitgereden naar de Zwaaikom, verkeersregelaars kregen hun laatste instructies, de catering smeerde heel veel broodjes en de Pieten werden gekapt en gestyled in hun vrolijke kleurige pakken.

Na deze acties ging het richting de jachthaven van Katwijk, alwaar de Wilhelmina en Meeuw 10 al lagen te wachten om koers te zetten richting de Zwaaikom.


Langs de vaarroute en op de kades van de Zwaaikom was het al een drukte van belang, er werd volop gezwaaid en gezongen voor de Sint, die met zijn Pieten zichtbaar genoot van het enthousiasme dat hem ten deel viel.


Het was een ontroerend moment toen Sint voet op Katwijkse bodem zette en welkom werd geheten door de in grote getalen gekomen kinderen en hun (groot)ouders. Na een warm woord van welkom door wethouder van Helden, gingen Sint en zijn hoofdpiet onder muzikale begeleiding van de Pietenband per open auto richting winkelgebied Zeezijde om daar lopend een rondgang te maken en zich te mengen onder de mensen.


Het werd een vrolijk weerzien met de kinderen en Sintliefhebbers in Katwijk. Sint mocht veel tekeningen en versierde verlanglijstjes ontvangen en ging met velen op de foto. Het bestuur van Stichting Sint en Pietenactie is blij hoe de intocht verlopen is. Het door hen beoogde motto “samen naar een warm en veilig welkom” is over het algemeen redelijk goed gelukt. Daar waar door enthousiasme het te druk dreigde te worden, werden door de begeleiders van de Sint aanwijzingen gegeven, die door het publiek goed opgevolgd werden. De sfeer werd door het bestuur als gemoedelijk en feestelijk omschreven, zij wil daarom ook iedereen die daar aan bijgedragen heeft hiervoor hartelijk bedanken. Niet op de minste plaats aan hen die een bijdrage in de vorm een donatie, goederen of diensten hebben gegeven aan de crowdfundingsactie van Stichting Sint en Pietenactie.