| Foto: PR
| Foto: PR Foto: PR

Waardering tijdens de week van de pleegzorg

cadeautje n Afgelopen week was het de week van de pleegzorg. Tijdens deze week is er als blijk van waardering namens wethouder Corien van Starkenburg een tegoedbon van de Indoorvolkstuin / Gezondergroen gestuurd naar alle pleeggezinnen in de gemeente. Deze tegoedbon is als dank voor hun inzet voor kinderen die het hardst een veilige plek en een liefdevolle omgeving nodig hebben om op te groeien. 


Soms kunnen kinderen niet bij hun ouders wonen, omdat het opgroeien of opvoeden daar niet goed gaat. Als ouders vrijwillig om hulp vragen of de kinderrechter moet besluiten dat een uithuisplaatsing noodzakelijk is, dan worden kinderen bij voorkeur bij pleegouders geplaatst. Deze vorm van opvang in een gezin lijkt het meest op de natuurlijke situatie. 


“We willen allemaal dat kinderen zo thuis als mogelijk kunnen opgroeien. Pleegouders zijn hierin van onschatbare waarde in onze samenleving. Hun inzet wordt dan ook zeer gekoesterd door de gemeente”, aldus wethouder Corien van Starkenburg. Vanuit de gemeente Katwijk is er op 9 november ook een moment georganiseerd om bij pleegzorg stil te staan. Tijdens een bijeenkomst zijn de pleeggezinnen uit de gemeente uitgenodigd op het gemeentehuis. Hier zijn de pleeggezinnen met elkaar, de wethouder en met enkele beleidsmedewerkers in gesprek gegaan. 


Het gemeentehuis was die avond ook groen verlicht. Hiermee deed gemeente Katwijk mee aan de campagne #groenlicht voor pleegzorg. Deze campagne vraagt aandacht voor de ruim 800 kinderen in Nederland die nog wachten op een pleeggezin. Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Hun leven en hun vrije ontplooiing staan in de wacht. Om voor hen het licht ook op groen te zetten, zijn er meer pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. 


Kijk voor meer informatie over pleegzorg op www.pleegzorg.


Muziek maken doe je samen                        bij Muziekschool Katwijk


akkoord n Een jaar geleden, op 17 november 2020, werd het MuziekAkkoord ondertekend door wethouder Jacco Knape en Burgemeester Cornelis Visser. In het MuziekAkkoord is vastgelegd dat alle Katwijkse basisscholen toewerken naar structureel muziekonderwijs. 

Initiator ‘Meer Muziek in de Klas’ ondersteunt het muziekakkoord door geld beschikbaar te stellen voor de aanschaf van instrumenten. Inmiddels zijn we een jaar verder en leeft het muziekonderwijs in Katwijk volop. 

Vrijwilliger Jo Koonen rijdt met zijn auto vol cello’s, keyboards en trompetten naar de Katwijkse scholen, zodat kinderen van groep 5, 6 en 7 kunnen genieten van instrumentaal muziekonderwijs. Jo gaf jaren les aan de Muziekschool Katwijk en is dan ook geen onbekende op de Katwijkse scholen. ‘De meeste kinderen hebben weleens een gitaar of djembé gezien maar met dit project krijgen ze de kans er ook echt op te spelen’ aldus Jo.

Ter ere van het eenjarig jubileum, heeft de gemeente Katwijk een digitale muziekpagina cadeau gekregen van Stichting Meer Muziek in de Klas. Hier vertellen zes Katwijkse talenten waar ze muziek maken en wat ze daar zo leuk aan vinden. Madelief (11 jaar) ‘Ik zit nu 2 jaar bij Juf Karola op cello les en ik vind het hartstikke leuk. Een cello is heel bijzonder omdat er zoveel verschillende klanken uitkomen'. Nieuwsgierig geworden naar de andere verhalen? Kijk op bit.ly/muziekkatwijk



Afbeelding