Milieustraat 's avonds weer dicht

afval n De Milieustraat is op donderdagavond voorlopig niet meer open. Van april tot en met eind oktober was die wekelijks extra geopend op donderdagavond. Het ging om een proef om te zien of een avondopenstelling van de milieustraat aan een behoefte voorziet.

De avondopstelling was een gevolg van die in 2020, toen er in de eerste periode van de coronapandemie niet kon worden gereisd en veel mensen thuis aan het opruimen en klussen sloegen. Er was toen sprake van een stormloop op de milieustraat aan de Taanderstraat in ’t Heen van mensen die overtollig huisraad en andere spullen kwijt wilden. Dat leidde tot lange wachtrijen, vooral op zaterdag, waarop de gemeente besloot om de milieustraat op donderdagavond open te doen.

De gemeente besloot die avondopstelling dit jaar van april tot november te herhalen. De evaluatie moet uitwijzen of die avondopstelling gewenst is. ‘De avondopstelling was een groter succes dan vorig jaar. Dit komt mede door de ruchtbaarheid die eraan is gegeven en de langere periode’, laat een woordvoerder van gemeente als eerste indicatie weten. ‘Er is belangstelling, maar we zien ook dat als het donker wordt in oktober de bezoekersaantallen teruglopen.’

Voorlopig kan men bij de milieustraat terecht op werkdagen van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur.