De Rijnvogelvrouwen konden zeven keer juichen. | Foto: PR
De Rijnvogelvrouwen konden zeven keer juichen. | Foto: PR Foto: PR

Zevenklapper voor de Rijnvogelvrouwen

Voetbal n Het werd een zorgeloze namiddag op De Kooltuin. Rode lantaarndrager SC Woezik kwam op bezoek maar kon geen vuist maken tegen een veel beter FC Rijnvogels wat vanaf de start de lakens uitdeelde. Dat het ‘slechts’ 7-0 werd kwam door het feit dat Rijnvogels genadig was voor de bezoekers anders hadden de dubbele cijfers aangetikt kunnen worden.

De thuisploeg, waar Daphne in ’t Veld na lange tijd weer haar opwachting maakte in de basiself, had uiteindelijk negen minuten nodig om de nul van het scorebord te krijgen. Ramona van der Harst veroverde de bal uit de kluts en Kitty Susan opende met een ragfijne steekbal op Drita Celaj die oog in oog met de doelvrouw rust bleef en het net liet bollen. 


Een prachtige actie vanaf de flank van Zoyla Barendse was de opmaat voor de 2-0, daarna werd Kitty Susan gezocht die Mandy de Boer vond en de bal in de korte hoek tot goal promoveerde. Rijnvogels in een zetel en het was nog lang niet klaar. Net aan twintig minuten op de klok toen Jeanny Harders wegdraaide bij haar directe tegenstander en Mandy de Boer bediende en de 3-0 was een feit. Voor de thee werd het ook nog 4-0, toen Ramona van der Harst door de as het voorwerk voor haar rekening nam en Kitty Susan het keurig afmaakte met buitenkant rechts.

Ook sterkhouder Daphne Troost mocht na een blessure weer aantreden na de rust en ging direct weer verder waarmee ze voor haar blessure mee bezig was en dat is scoren. Ditmaal een schitterende pass van Romy Scherpenzeel die op waarde werd geschat door de linkspoot en met een heerlijke lob werd afgemaakt. Een mooie binnenkomer om zo je eerste balcontact om te zetten in een goal. 

In de 48e minuut wederom een doelpunt om de vingers bij af te likken. Daphne Troost opent op Mandy de Boer en na een goede loopactie van Kitty Susan was er net genoeg ruimte om van 25 meter aan te leggen. Het schot wat volgde was van grote klasse en zeilde zo in de kruising. Voor de rappe aanvaller de derde van de vooravond en Rijnvogels gaf haar visitekaartje nog maar eens af. Niet veel later kwamen Lisanne Wallaard, Priscilla de Vos en Soraya Hilali in het veld en ook zij leverden een uitstekende bijdrage aan het frivole spel van de nummer 3 van de Topklasse. 

Waar eerst Zoyla Barendse net wat gelukt mistte na een geweldige combinatie over meerdere schijven op de vierkante meter kon de zevende treffer van de middag niet lang uitblijven. Mandy de Boer koos, ditmaal van rechts, maar weer eens het ruime sop en bediende met een goede voorzet Jeanny Harders die haar sterke wedstrijd met een doelpunt wist te bekronen. 


Door de overwinning blijft Rijnvogels het prima doen in de subtop van het hoogste amateurvoetbal van Nederland met zeventien goals voor en slechts zes tegen.

Piano- en vioolconcert                in de Soefitempel

KLASSIEK n Zaterdag 20 november biedt K&O Katwijk een piano-vioolconcert door Duco Burgers en Joep van Beijnum in de Soefitempel.

Joep van Beijnum (1997) is een jonge violist met veel concertervaring in binnen- en buitenland. Op jonge leeftijd heeft hij al diverse prijzen in de wacht gesleept bij prestigieuze concoursen, een jeugdprestatie was het bereiken van de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Joep heeft ervaring als solist en in kamermuziekverband.
Pianist Duco Burgers (1991) is actief als uitvoerend musicus in binnen- en buitenland. In 2001 won hij de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble met het stuk De Kloof, dat op het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw te Amsterdam werd uitgevoerd. In 2018 studeerde hij als klassiek pianist af aan het Utrechts Conservatorium met de hoogste onderscheiding.Op het programma staan: Johann Sebastian Bach, Partita 3 voor piano solo in a kleine terts; Ludwig van Beethoven, Sonate 5 'Spring' voor viool en piano in F major; Eugène Ysaÿe, Sonate 3 'Ballade' voor viool solo in d mineur; Pablo de Sarasate, Romanza Andaluza; Camille Saint-Saëns, Introduction et Rondo Capriccioso.

 

Kaarten à € 15,00 inclusief consumptie zijn te bestellen op www.kenokatwijk.nl. Ook zijn ze verkrijgbaar aan de zaal en bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 (ma.-vrij. 9:00-12:00 uur). Aanvang 20.15 uur. Vergeet uw coronapas en mondkapje niet.