Derde schooltuinseizoen in Duinvallei

groen n ‘Gaaf om te zien hoe enthousiast er is gereageerd op mijn aanbod van nog acht schooltuinen voor basisschoolkinderen. Er is nu zelfs een wachtlijst van belangstellenden’, zegt Gerard Bol op reacties van ouders die met hun kinderen willen deelnemen aan zijn derde schooltuinseizoen van 23 februari t/m 19 oktober in de Katwijkse Duinvallei. Alle 26 schooltuinen zijn nu bezet naast de twee schooltuinen voor de Groen van Prinstererschool en de vier gezinstuinen van de ouders van RKBS de Horizon die in 2020 zijn gestart.


Met dit unieke derde schooltuinproject zijn niet alleen de kinderen in hun tuin van 16 x 1,5 meter, maar zeker ook de ouders, grootouders en andere belangstellenden betrokken. 

Bol: "Het mooie is dat we met mijn initiatief met ‘groen verbindt' tussen alle deelnemende leeftijdsgroepen dagelijks handen en voeten geven aan het laten herbeleven van de historische Zanderijtuinders. Er zijn zo meer dan honderd vrijwilligers met groene vingers actief. Op 1 januari gaat de website www.zanderijtuinders.nl in de lucht, dus blijf het maar volgen.”