| Foto: PR
| Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Gerben Budding debuteert in Nieuwe Kerk

Muziek

Op zaterdag 13 november, aanvang 19.30 uur, vervolgt Gerben Budding de Orgelserie van SONK aan het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk. 

Hij is alweer enige tijd de titularis van de Goudse Sint Jan. Daarvoor bezette hij de orgelbank van het Bätz-Witte-orgel in Gorinchem. 

Budding koos voor zijn Katwijkse debuut een onvervalst Frans-symfonisch programma. Met werk van Widor (Marche Américaine), Vierne (Choral S2) en Dupré (koraalbewerkingen van Marialiederen) is het Van den Heuvel-orgel altijd op z’n best. Kleine uitstapjes van het symfonische repertoire zijn er ook met Bach’s sinfonia ‘Wir danken dir Gott’, hoewel toch romantisch bewerkt door Guilmant. En er is een Frans-barokke suite van Guilain die geïnspireerd is op de Lofzang van Maria (Magnificat). De grote kers op de taart is de Grande Pièce Symphonique van César Franck, dat symbool staat voor waar barok en symfonisch elkaar raken in orgelland.

Om het concert in goede orde te laten verlopen volgens de richtlijnen van het RIVM moet u rekening houden met de volgende zaken:

Toegang bij de reguliere concerten € 10,00 en kinderen t/m 12 jaar gratis. Parkeren op het kerkplein is gratis. De deur gaat open om 19.00 uur. - Bezoekers krijgen een plaats toegewezen door de organisatie op 1,5 meter. www.sonk.nl