UNI kijkt uit naar het Bevrijdingsconcert van komende zaterdag. | Foto: Jan Valk Fotografie
UNI kijkt uit naar het Bevrijdingsconcert van komende zaterdag. | Foto: Jan Valk Fotografie Foto: Jan Valk Fotografie

Bevrijdingsconcert in Tripodia Katwijk

uni n Zowel het bestuur van UNI Katwijk als het ROA waren het er snel over eens: het Bevrijdingsconcert (75+1) gáát door! Voor de derde keer werd de organisatie opgestart en zaterdag 6 november is het eindelijk zover. Met als titel We’ll Meet Again zullen het Groot Harmonie Orkest van UNI Katwijk o.l.v. Dominic Sierat en het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps (ROA) o.l.v. Peter van Dinther een schitterende avond verzorgen in Tripodia Katwijk.

Het ROA trapt de avond af met o.a. een aantal schitterende marsen zoals Army of the Nile en The Longest Day. Na de pauze neemt UNI Katwijk het stokje over en vervolgt het programma naar het vieren van de vrijheid. Met medewerking van jong talent Puck Dekkers op viool brengen zij o.a. The Story van Anne Frank ten gehore, afgewisseld met swingende bigbandmuziek zoals de Glenn Miller Medley. Afsluitend vindt er een grootste finale plaats, waar beide orkesten gezamenlijk te horen zullen zijn. 

De presentatie is in handen van Majoor Bob Kos. Hij was o.a. commentator bij het Defilé tijdens de viering van 70 jaar Bevrijding in Katwijk. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Oranjevereniging Katwijk a/d Rijn decorstukken ter beschikking gesteld, die te zien waren tijdens de in het Najaarsfeest gehouden Bevrijdingsoptocht. 


Het concert start om 20.00 uur en de deuren van het compleet vernieuwde Zalencentrum Tripodia gaan om 19.30 uur open. Uiteraard is voor dit evenement het Corona-toegangsbewijs nodig, maar de organisatie is blij en trots eindelijk weer een concert te kunnen organiseren. Kaarten ad. € 7,50 zijn te reserveren via pr@uni-katwijk.nl


StringWood Festival trakteert                        op vier spectaculaire concerten

klassiek n Emma Rhebergen en Eva de Vries, beiden op viool, Jurriaan Klapwijk altviool, celliste Jobine Siekman, Denise van Leeuwen op klarinet en Valentina Tóth, piano/actrice, samen het StringWood Ensemble hebben gezorgd voor een bijzonder muzikaal tweede Stringwood Festival. Van Bach tot Piazzolla, van appeltaart tot zeekaak en van Katwijkse verhalen tot een wereldreis op zee. Met als klapper zaterdagavond in de Vredeskerk het optreden met het Zeemanskoor.

Het tweede StringWood Festival vond plaats van 28 tot 30 oktober op verschillende plaatsen in de gemeente Katwijk. Twee concerten in de Soefitempel, een in de Voorhof in Rijnsburg en de laatste in de Vredeskerk. Zeker is dat het Stringwood Ensemble, verantwoordelijk voor dit uiteenlopende muzikale festival, steeds meer naam maakt in Katwijk en omgeving.


Katwijk vertelt

Klassieke muziek voor iedereen is het credo van het zeskoppige StringWood Ensemble, en dat blijkt uit de diverse programmering die in vier concerten tijdens dit festival werd aangeboden. 

Het festival opende donderdagavond 28 oktober met een Katwijkse tint: het verhaal van Annie van Leeuwen, die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakte in Katwijk. Haar aangrijpende verhaal werd omkaderd met indringende muziek van componisten uit die tijd. Een prachtig Katwijks verhaal dat zeker nog een keer voor een groter Katwijks publiek moet worden gebracht en gespeeld. Vrijdagmiddag stond in het teken van het familieconcert Fiddler on the Road, waarin het leven van een oude viool gevolgd werd. Zaterdag stond in het teken van maar liefst twee concerten: evergreens uit de klassieke muziek tijdens het Appeltaart met Bachroom-concert, Waarin Valentina niet alleen piano speelde maar ook prachtig zong en het slotconcert Stilte voor de Storm - Een muzikale Zeereis, waarin het StringWood Ensemble op het podium werd vergezeld door Zeemanskoor Skuytevaert. 

Het ensemble bestaat uit zes jonge musici met wortels in Den Haag, Leiden en Katwijk en uitgevlogen naar het muziekleven in heel Europa. Het is duidelijk dat het StringWood Ensemble naar meer smaakt. En dat vond het publiek ook. Want alle vier de concerten werden levendig bezocht. Waarbij door velen alweer uitgekeken wordt naar het volgende concert.

| Foto: Teuntje van Delft