Afbeelding
Foto: Gerard Vellekoop

Gezellig bridgen op dinsdagavond

bridge n Als onderdeel van de activiteiten van Wijkvereniging Hoornes-Rijnsoever wordt wekelijks een bridgeavond in het wijkgebouw, van Houtenstraat 1 op dinsdag vanaf 19.45 uur verzorgd.

Er worden 6 ronden gespeeld van elk 3 spellen, tussen 22.30 en 23.00 uur is het afgelopen. Elke avond wordt een competitie gespeeld en de uitslag ontvangt men de volgende dag per e-mail. Men dient zich voor 16.00 uur op dinsdag af te melden, indien men verhinderd is. 

De sfeer kenmerkt zich als gezellig en ongedwongen en het niveau is zodanig dat ook de nog niet zo ervaren bridger zich er uitstekend thuis voelt.

De kosten per persoon bedragen € 30,00 per half jaar. Koffie, thee en drankjes worden verkocht tegen de gebruikelijke vriendelijke prijzen van de wijkvereniging. Een hartig hapje wordt tijdens de avond gratis verzorgd. 

Er is voldoende ruimte voor nieuwe leden. Iedereen is welkom om te spelen en de sfeer te proeven. Aanmelden of vragen, neem contact op met Lau van Hof, tel. 06-28073035 of mail naar lauvanhof@gmail.com


Extra activiteiten door inzet coronagelden 

welzijn n Al eerder meldde de gemeente Katwijk dat zij geld van het Rijk gekregen heeft om de gevolgen die de coronacrisis heeft voor de samenleving aan te pakken. De plannen hiervoor zijn nu concreet gemaakt. 


Wethouder Adger van Helden: “Op allerlei vlakken zijn mensen geraakt door de crisis. In samenwerking met het Welzijnskwartier zijn er plannen gemaakt om ervoor te zorgen dat iedereen weer mee kan doen.” Door corona zijn alle activiteiten stil komen te liggen. Nu de meeste dingen weer mogen, worden bestaande activiteiten uitgebreid om iedereen de kans te geven om mee te doen. 


Corona laat zien hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl te hebben. Maar ook hoe belangrijk sociaal contact is. Beide elementen komen terug in de Vitality Clubs die uitgebreid worden van 2 naar 5. In iedere wijk komt er gelegenheid voor ouderen om aan te sluiten bij een Vitality Club. Voor € 1,00 per keer voor een kopje koffie kunnen zij in de buitenlucht werken aan hun vitaliteit en tegelijkertijd vrienden maken. 


Koffie-ochtenden 

Niet iedere oudere kan of wil sporten. Daarom worden er ook extra Koffie+ momenten georganiseerd. Alle ouderen die behoefte hebben aan sociaal contact kunnen hier bij aansluiten. Ook in Katwijk Noord worden extra koffie-ochtenden georganiseerd maar dan voor alle leeftijden. In Katwijk Noord wonen meer statushouders dan in andere wijken van Katwijk. Statushouders worden gekoppeld aan andere (kwetsbare) inwoners van Katwijk Noord. Zo leren buurtbewoners elkaar beter kennen. 


Welzijn op Recept 

Een andere activiteit die er al was en nu verlengd wordt, is Welzijn op Recept. Dit is een methode die mensen met lichte psychosociale klachten via de huisarts ‘warm’ doorverwijst naar het sociaal werk. Door corona zijn er meer mensen die klachten hebben en daardoor dreigt er een wachtlijst te ontstaan. Dat wordt door de extra inzet voorkomen. De aanpak zorgt ervoor dat lichte klachten direct aangepakt worden en niet onnodig groter worden. 


De plannen die gemaakt zijn, sluiten aan op een beweging die de gemeente al eerder in gang heeft gezet: de Maatschappelijke Agenda. In deze agenda zijn doelen gesteld die bijdragen aan het welzijn van inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De gemeente verstrekt subsidie op basis van deze doelen. Professionele en vrijwilligersorganisaties en –verenigingen dragen door hun activiteiten bij aan het behalen van deze doelen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg dorpen blijven waar het fijn wonen is.


AH-statiegeldactie voor Kikkeropfleurdoos

benefietactie n In de komende weken kunnen klanten in de vestiging van Albert Heijn in Katwijk aan Zee hun statiegeld doneren aan de Stichting Kikkeropfleurdoos. 

De opbrengst is bestemd voor de productie van Kikkeropfleurdozen als steuntje in de rug voor kinderen met kanker en hun naasten. Kankerpatiëntjes vinden in de Kikkeropfleurdoos onder meer een kikker knuffel en spelletjes, kleurplaten en andere kleine attenties zoals een gedichtje speciaal voor hen geschreven. 

Voor de ouders/verzorgers is in de vrolijk ogende doos een map te vinden met veel praktische informatie en tips over dienstverlening en producten, die goed van pas kunnen komen rondom en bij de behandeling van hun kind. Ieders bijdrage aan dit goede doel is zeer welkom.

Meer informatie staat op 

www.kikkeropfleurdoos.nl