'Bos' van Marijke van Oostrum. | Foto: PR
'Bos' van Marijke van Oostrum. | Foto: PR Foto:

Katwijkerkring exposeert in DUNAatelier

tentoonstelling n Van vrijdag 5 november t/m zondag 28 november is in het DUNAatelier de tentoonstelling “In nature” door leden van de Katwijkerkring te zien.


De tentoongestelde werken zijn van Piet Groenendijk, Marijke van Oostrum, Sonja Brussen en Peter Altena is te zien op de novembertentoonstelling van de Katwijkerkring in het DUNAatelier. Ieder met een eigen stijl, maar allen plein-air kunstenaars. Ze schilderen in de buitenlucht.


Piet Groenendijk zoekt in zijn schilderijen naar de essentie waardoor er abstractie in de onderwerpen ontstaat. De impressies zijn verbonden met expressief gebruik van verf en penseel.

Marijke van Oostrum is ingetogener, zoekend naar vormen. Haar werk is niet alleen met verf ontstaan maar ook op de IPad. Van Oostrum tekent graag en dat is iets wat tegenwoordig ook digitaal kan, waarbij je een heel kleurenpalet tot je beschikking hebt. Het werk wordt op speciaal papier geprint in beperkte oplage.


Sonja Brussen is dagelijks in weer en wind aan het werk en op zoek naar licht, lucht en ruimte die zij nat-in-nat op het doek weergeeft. Voor haar is de beleving in de natuur van groot belang, het geeft haar het gevoel er onderdeel van te zijn als zij aan het werk is.

Peter Altena is niet alleen buiten te vinden op zoek naar zon, licht, schaduw, reflecties en vormen. In zijn atelier schildert hij interieurs, portretten en boetseert in klei en wax beelden die hij vaak in brons af laat gieten.


De kunstenaars zijn ook een aantal dagen in het DUNAatelier aanwezig: Marijke van Oostrum op 13 november, Piet Groenendijk op 14 november, Peter Altena op 20 november en Sonja Brussen 28 november.


Het DUNAtelier is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.30 en 16.30 en is te vinden op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 ter hoogte van de Vuurbaak. Daar tegenover, naast de viskraam, leidt een weg omlaag naar het plein waar men (betaald) kan parkeren.

Zie ook: www.schilderenaanzee.nl


Jaarveiling bij FC Rijnvogels

veiling n Op vrijdag 19 november vindt bij de FC Rijnvogels weer de traditionele Jaarveiling plaats. Vanwege het coronavirus noodgedwongen een keer overgeslagen maar nu hoopt het bestuur en de veilingcommissie dat het allemaal weer door kan gaan en het ouderwets gezellig gaat worden.


Met een kooplustig publiek dat weer kan bieden op talloze kavels waaronder er altijd wel iets van de gading bij is. Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht is dit het ultieme moment om leuke dingen te kopen die niet op elke hoek van de straat te koop zijn. Zelfs niet op internet. Of een leuke niet alledaagse ervaring op te doen zoals een bezoekje aan Studio 538 voor de ochtendshow.


Voor elke beurs

Als de kontzak niet te dik is gevuld, zijn er nog talloze hebbedingetjes, waardebonnen voor vlees, vis, drank en wat dies meer zij. Als het budget wat ruimer is ga je met medebieders in de slag voor een vaardag voor 16 personen met een Achmeaschipper en begeleiding op zeilschip ‘De Witte Walvis’ met alles zoals natjes en droogjes aan boord. Of je gaat met 4 personen naar een wedstrijd van het Nederlands elftal in het seizoen 2021-2022 met een drankje voor, tijdens en na de wedstrijd. Nooit in het Kurhaus in Scheveningen of in het Bilderberg hotel in Oosterbeek in een mooie omgeving overnacht en culinair gedineerd? Pak die kans.

Bezoek eens een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen of ga een golfen om te ervaren hoe leuk dat is. Gun je medewerkers of familie een rondvaart in de salonboot de Stan Huygens. Wil je op een ereplaats bij de finish van de Marathon van Rotterdam zitten, laat deze kans niet aan je voorbij gaan. Ga daarna luxe dineren bij toprestaurant De Moerbei in Warmond. Het is een greep uit het rijke aanbod aan kavels waarvan de opbrengst weer ten goede komt aan de diverse takken binnen de vereniging.


De aanvang is om 20.00 uur in de kantine van sportpark De Kooltuin.

Dit jaar kan de jaarveiling van FC Rijnvogels wel doorgaan. | Foto: Pvk