Het Rijnstreekkoor laat weer van zich horen met het oratorium Jpzef. | Foto: PR
Het Rijnstreekkoor laat weer van zich horen met het oratorium Jpzef. | Foto: PR Foto: PR

Rijnstreekkoor zingt oratorium 'Jozef'

concert n Het kan weer en het mag weer! Een concert bezoeken en wat voor een concert. Op veler verzoek zingt Rijnstreekkoor Katwijk het modern oratorium ´Jozef´ nogmaals. Het is alweer even geleden (2017) dat het koor dit prachtige werk twee keer uitvoerde: in Zierikzee en in Noordwijk. Beide concerten in een uitverkochte kerk en destijds in een samenwerking met het koor VZOS uit Zierikzee.

Op 5 november is ´Jozef´ weer te horen. Weer met de componist van het stuk, Marco den Toom, aan het orgel. De bekende tenor Jacob Schenk zingt wederom in de rol van Jozef. 


Het bijzondere in `Jozef´is dat wijze geschiedenislessen, welke in het oratorium zijn meegenomen, ook veelvuldig in het heden terugkomen. Juist dit maakt ´Jozef´ actueel en zeer toegankelijk. De prachtige muziek maakt het luisteren naar ´Jozef´ een bijzondere beleving. Gerenommeerde musici: pianist, strijkers, blazers en slagwerk en het koor o.l.v. dirigent Jan Verhoef maken deze beleving compleet. 


Voorafgaande aan het oratorium zingt het koor een aantal Engelstalige hymnes van met name Mary McDonald, Dave en Jean Perry en het prachtige Ave Maria van Caccini. Het concert kent geen pauze.

QR-code verplicht

Het Rijnstreekkoor heeft, geheel volgens de regels en direct toen het weer kon en mocht, stevig gerepeteerd voor dit concert dat op vrijdag 5 november zal plaatsvinden. In de vertrouwde Immanuelkerk in Rijnsburg (tevens repetitielocatie van het koor) begint het concert om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur geopend.


Voor dit concert is het tonen van een QR code of het tonen van een negatieve PCR-test verplicht. De toegang bedraagt tien euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor, bij de ingang en per mail of telefonisch via Nel Kraaijenoord. Bel of mail: 0630167744 - nel.kraaijenoord@gmail.com


Samen naar een warm                        welkom voor de goedheilig man

sint-intocht n Vorig jaar kwamen Sinterklaas en zijn Pieten met stille trom naar Nederland. Door corona en de bijhorende maatregelen was een warm welkom vanuit de Zwaaikom en door de Princestraat in Katwijk niet mogelijk. Dit jaar hoopt Stichting Sint en Pietenactie weer een grootse intocht te organiseren. Zoals het er met de aanvraag van de vergunning nu voorstaat, lijkt dat te lukken!


Beperkingen rondom het ontvangen van (Sint) bezoek eind vorig jaar, maakte dat de inkomsten van Stichting Sint en Pietenactie achter zijn gebleven bij de verwachting. Ook vanuit andere fondsen en sponsoren zijn er dit jaar minder middelen beschikbaar om een intocht te organiseren.


Intocht

Hoe mooi zou het zijn wanneer de inwoners van Katwijk en andere liefhebbers van Sinterklaas de Sint een warm hart toedragen en een grootse intocht mogelijk maken?

Dit kan via de crowdfundingsactie die Stichting Sint en Pietenactie wil gaan starten. Met deze actie kan een ieder zijn financiële steentje, groot of klein bijdragen en krijgt de Sint zijn warme welkom in Katwijk. Meer informatie over de actie en de QR-code voor het storten van een bijdrage zijn te vinden op www.sintenpietenactie.nl


Mocht onverhoopt de intocht door beperkende maatregelen rondom corona niet door kunnen gaan, dan wordt uw donatie gebruikt voor de eerstvolgende intocht die Stichting Sint en Pietenactie kan en mag organiseren. De telefoonlijn voor het maken van afspraken is inmiddels geopend, aanvragen voor huisbezoeken of bezoeken aan scholen en instellingen kunnen gedaan worden via tel. 06-3629 39 63. 


De opbrengst van stichting Sint en Pietenactie vloeit via hun donatiefonds terug naar lokale goede doelen die gericht zijn op het welzijn van kinderen.

Afbeelding