Jaimie Prigge, directeur van de basisschool(links) en Johan Luttik, manager van Bambino Peuterspeelzalen (rechts).
Jaimie Prigge, directeur van de basisschool(links) en Johan Luttik, manager van Bambino Peuterspeelzalen (rechts). Foto: PR

Van peuter naar schoolkind

samenwerking n Het voormalige kleutergebouw uit 1974 is vanaf nu voor peuters en kleuters. wordt de focus gelegd op de basis van het onderwijs vanaf twee jaar. De Sjaloomschool werkt samen met peuterspeelzaal "De Torteltuin" van Bambino Christelijke Kindercentra aan onderwijs voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Zij doen dat vanaf nu in een eigen gebouw voor de peuters en de kleuters. 

Het kleutergebouw heet dan ook vanaf heden: De Torteltuin! De ontwikkeling van peuter tot schoolkind betreft hier een unieke begeleiding in een nieuw concept. De peuter groeit in dit gebouw op tot schoolkind om vervolgens vanaf 7 jaar te kunnen starten in het hoofdgebouw. 


Een goede start

Op deze unieke locatie wordt samengewerkt aan de stevige basis voor de toekomst van de kinderen in Katwijk. Individuele leerroutes en plannen van aanpak horen bij de dagelijkse praktijk van een intensieve samenwerking van medewerkers van Bambino en die van de Sjaloomschool. “Dit doen wij om kinderen een goede start te geven en natuurlijk de soepele overgang van peuterspeelzaal naar kleuterklas verder te bevorderen”, zegt Johan Luttik, manager van Bambino Peuterspeelzalen. 


Taalontwikkeling 

Het is belangrijk om te bedenken dat er binnen de normale taalontwikkeling grote verschillen zijn tussen kinderen. Sommige kinderen praten rond hun eerste verjaardag, terwijl andere kinderen rond hun tweede verjaardag hun eerste woordjes zeggen. Daarnaast kunnen kinderen een tijdje stil lijken te staan in de taalontwikkeling en dan ineens een 'sprintje' maken. “Dit is heel normaal” zegt Jaimie Prigge, directeur van de basisschool. “Door de leerlijnen te combineren van de peuterspeelzaal met die van het kleuteronderwijs boeken we sneller vooruitgang. De samenwerking met de peuterspeelzaal van Bambino was er al, maar peuters en kleuters zijn nu ondergebracht in één gebouw”. Volgens Prigge geeft dit veel voordeel in de vorm van nauw overleg, samenwerking, open communicatie met ouders en betrokkenheid.


Folkconcert met Other Roads

zandgat n De folkband Other Roads is een zeer getalenteerd trio uit Engeland/Schotland die hun sporen al ruim verdiend hebben in de folk scene. Zij zijn zeer geziene gasten in vele theaters.

De combinatie van mooie verhalen, prachtige harmony, rustige ballades en snelle Keltische viool tunes zorgt voor een spannend en levendig optreden dat geen moment verveelt.

Aanvang van het concert in wijkgebouw 't Zandgat aan de E.A. Borgerstraat is 20.30 uur, zaal gaat open om 20.00 uur. Bij binnenkomst dient u uw coronapas en identiteitsbewijs te overleggen.

Kaarten (15,00 euro) online te bestellen via www.kenokatwijk.nl, telefonisch: 071 4016400 of op kantoor aan de Sluisweg in Katwijk. (werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur).