Het StringWood Ensamble speelt van Bach tot Piazzolla tijdens het 2e StringWood Festival. | Foto: PR
Het StringWood Ensamble speelt van Bach tot Piazzolla tijdens het 2e StringWood Festival. | Foto: PR Foto: PR

Klassieke muziek voor iedereen op het tweede StringWood Festival

festival n Van Bach tot Piazzolla, van appeltaart tot zeekaak en van Katwijkse verhalen tot een wereldreis op zee. Het tweede StringWood Festival, dat plaatsvindt van 28 tot en met 30 oktober op verschillende plaatsen in de gemeente Katwijk, belooft een spektakel te worden voor jong en oud. 'Klassieke muziek voor iedereen' is het credo van het zeskoppige StringWood Ensemble, en dat blijkt uit de diverse programmering die in vier concerten tijdens dit festival wordt aangeboden. 

Het festival opent op donderdagavond 28 oktober met een Katwijkse tint: het verhaal van Annie van Leeuwen, die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakte in Katwijk. Haar aangrijpende verhaal wordt omkaderd met indringende muziek van componisten uit die tijd. Vrijdagmiddag 29 oktober staat in het teken van het familieconcert Fiddler on the Road, waarin het leven van een oude viool gevolgd wordt, en zaterdag zijn er maar liefst twee concerten te bezoeken: “evergreens” uit de klassieke muziek tijdens het Appeltaart met Bachroom-concert, en het slotconcert Stilte voor de Storm - Een muzikale Zeereis, waarin het StringWood Ensemble op het podium vergezeld zal worden door Zeemanskoor Skuytevaert. 


Het StringWood Ensemble is een ensemble van zes jonge musici met wortels in Den Haag, Leiden en Katwijk en uitgevlogen naar het muziekleven in heel Europa. Gedurende het StringWood festival vestigen zij zich voor drie dagen in Katwijk aan Zee. 


Wanneer/Waar: 

- 28 oktober, 20:15 uur, Soefitempel Katwijk aan Zee, openingsconcert Katwijk Vertelt

29 oktober, 16:00 uur, Soefitempel Katwijk aan Zee, familieconcert Fiddler on The Road

- 30 oktober, 11:00 uur, De Voorhof Rijnsburg, Appeltaart met Bachroom 

- 30 oktober, 20:15 uur, Vredeskerk Katwijk aan Zee, Stilte voor de Storm - Een Muzikale Zeereis 


Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de Website van het StringWood Ensemble of aan de deur en kosten €7,50. 


Gratis GeZZond Check 

check n Gezondheid is kostbaar, maar hoe gezond bent u eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check. Deze Check is één maal per twee jaar gratis wanneer u bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd bent (met uitzondering van AV Gemak, AZVZ en AV-GeZZin Compact). Maak snel een afspraak. Dit is de kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen van uw gezondheid. 

Tijdens deze GeZZond Check wordt uw cholesterol, uw bloedsuikergehalte en uw bloeddruk gemeten. Uw longfunctie wordt besproken en uw lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige, zodat u verzekerd bent van een deskundig en betrouwbaar resultaat. Daarnaast krijgt u een vragenformulier over uw gezondheid en die van uw familie. Op basis van de resultaten ontvangt u direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt uw privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen, zodat u hier tijdig iets aan kunt doen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

De GeZZond Check wordt afgenomen in een hygiënische en veilige ruimte. Er wordt gewerkt volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Onze medewerkers houden 1,5 meter afstand en mijden fysiek contact. Wanneer fysiek contact onvermijdelijk is wordt gebruik gemaakt van beschermingsmiddelen.

 

Voor meer informatie of een afspraak voor een GeZZond Check kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur contact opnemen met de afdeling Ledenservice via telefoonnummer 071 – 409 32 23 of e-mailadres ledenservice@marente.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u ook terecht op www.marente.nl/check


Kamer neemt Beaumix-motie aan

kamermotie n De Tweede Kamer heeft dinsdag 12 oktober met ruime meerderheid een motie aangenomen over circulaire bouwstoffen. In deze motie wordt de regering opgeroepen onderzoek te doen naar de veiligheid, certificering en toepassing van circulaire bouwstoffen. 


Ook wordt de regering gevraagd te overwegen om normen op te stellen die lokale overheden de mogelijkheid geven om toezicht te kunnen houden. De motie was ingediend door de SP, naar aanleiding van de Beaumix-problematiek in Katwijk. 


Wethouder Rien Nachtegaal is blij met de aangenomen motie: ‘Dit is heel goed nieuws. Met het aannemen van deze motie erkent de Kamer dat de situatie zoals deze in Katwijk is, onwenselijk is. Dit betekent voor de korte termijn geen verandering in Katwijk, maar op deze manier dragen we wel bij aan een verbetering van de regelgeving voor de toekomst. Het is een mooie eerste stap, we houden het vervolg uiteraard nauwlettend in de gaten.' 

In Katwijk, en later ook in Zeeland, werden onder andere verbrande batterijen en plastic aangetroffen in Beaumix, een - op papier - circulaire grondstof die in Katwijk wordt gebruikt voor de aanleg van de vernieuwde N206. De partij Beaumix voldoet volgens de bestaande wet- en regelgeving ondanks de aanwezige batterijen aan de gestelde normen. De gemeente Katwijk heeft hierom de Tweede Kamer en de staatssecretaris herhaaldelijk opgeroepen de wet te wijzigen.