Maarten Reyneveld benut de strafschop voor de 1-0. | Foto: Piet van Kampen
Maarten Reyneveld benut de strafschop voor de 1-0. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Rijnvogels deelt punten met sterk DUNO D

voetbal n De Rijnvogels bleven in eigen huis voor een talrijk publiek ongeslagen, maar moesten toch een remise toestaan met DUNO D. Een volkomen terechte uitslag, want de opponent uit Doorwerth was tot op heden het beste team dat de Vogels tegenover zich vonden. Bij tijd en wijle beter voetballend dan de gastheren, die in de volle ziekenboeg ook nog captain Dirk Jan van den Oever zag aansluiten. Trainer Thomas Duivenvoorden was na afloop van het meeslepende duel dan ook tevreden met een punt.

Daar waar in eerdere wedstrijden de thuisclub bij het scheiden van de markt alsnog de driepunter over de streep wist te trekken, lukte dit nu niet. Ondanks een laatste kwartier waarin de Vogels dominant waren en een aantal goede mogelijkheden kregen om de bevrijdende treffer te noteren. Mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Lars Molenaar die evenals zijn collega aan de overzijde, Arie van der Niet, tot de besten van deze wedstrijd konden worden gerekend.


Trainer Duivenvoorden: ‘We hebben moeilijke fases gekend, maar in de laatste twintig minuten hadden we toch de overhand. Ik hoopte dat de winnende treffer alsnog zou vallen en dat wij de wedstrijd over de streep zouden kunnen trekken. Uiteindelijk ben ik tevreden met het resultaat en ben positief over het spel van de invallers’.


Dat de trainer tevreden mocht zijn is duidelijk. Zijn team kreeg nimmer grip op het middenveld en DUNO D beschikt over een goed voetballend team met enkele behendige jongens. Nadat doelman Arie van der Niet in de openingsfase met een knappe redding de vroege 0-1 voorkwam, was het halverwege de eerste helft dat de Vogels de leiding namen. Roy van Leeuwen werd binnen de zestien ouderwets pootje gehaakt en arbiter Roeleveld wees gedecideerd naar de stip. Wie anders dan topscorer Maarten Reyneveld zou dit klusje gaan klaren door ook Molenaar op het verkeerde been te zetten. Kort daarna zag Reyneveld zijn actie via de binnenkant van de paal het veld weer in ketsen. Op slag van rust lag Van der Niet in de goede (korte) hoek om de gelijkmaker te voorkomen.


Een kwartier na de rust viel de verdiende gelijkmaker in een fase dat de bezoekers de overhand hadden. Youssef El Hammouchi was de scherpschutter. Het werd een duel op het scherpst van de sportieve snede. Een spannend en vermakelijk schouwspel dat in het resterende deel een lichte vorm van een thriller aannam. Van der Niet keerde een inzet van dichtbij en Molenaar wist een streep van Kasper Michel te pareren. De meest opvallende redding verrichte hij na een inzet van dichtbij toen Maarten Reyneveld de bal ineens op de pantoffel nam. Een sublieme reflex. Het slotoffensief van de thuisclub ten spijt, de knikker wilde er niet meer in. Wat eerder dit seizen enkele keren eerder in de dying seconds wel gebeurde, bleef nu achterwege. Uiteindelijk gerechtigheid.