SKR was één van de verenigingen die demonstraties gaf op de Doe Mee Markt. | Foto: Piet van Kampen
SKR was één van de verenigingen die demonstraties gaf op de Doe Mee Markt. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Bewegen, meedoen en ontmoeten

Meer dan 1500 aantal ontmoetingen vonden plaats tijdens de Doe Mee Weken. Van 6 september t/m 11 oktober stond 'meedoen' in Katwijk centraal. Lokale verenigingen, buurtinitiatieven en organisaties gingen enthousiast aan de slag om mensen bij elkaar te brengen.

Dit was de eerste campagne van de Doe Mee Weken! Gemeente Katwijk en Welzijnskwartier hebben met een aantal partners met plezier de activiteiten georganiseerd. Heeft u een leuk idee of aanvulling? Mail naar communicatie@welzijnskwartier.nl. Meedoen stopt na de weken natuurlijk niet. Kijk op doemeeinkatwijk.nl voor allerlei leuke activiteiten of vrijwilligersklussen.


Soepdag 

’Op zaterdag 2 oktober hielden Buurtsoep Katwijk en stichting Maatjesopmaat een soepdag op Hortus Kariva, de sociale moestuin van stichting Maatjesopmaat. Buurstoep verzorgde de overheerlijke groente-tomaten- en kikkererwtensoep. De opkomst van ongeveer zestig mensen was geweldig en leuke gesprekken zijn ontstaan. Tijdens deze dag zijn er zelfs onderling afspraken gemaakt tussen mensen die elkaar nog niet konden, precies wat we met elkaar wilden bereiken tijdens de week tegen de eenzaamheid!’, verklaart Erik Houwaart van Maatjes op Maat.


Doe Mee Markt

'De Doe Mee Markt op 11 september was echt een feestje. Kinderen die lekker aan het spelen waren en blije (groot)ouders die elkaar ontmoetten. Organisaties en verenigingen kunnen weer écht aan de slag en daar worden we erg blij van. Inzet en betrokkenheid loont', vertelt Marieke van Kesteren, gebiedsmanager Welzijnskwartier.



Coming Out Day

Op 11 oktober werd de Doe Mee Weken afgesloten met het hijsen van de regenboogvlag. Wereldkampioen turnen Jeffrey Wammes hees samen met wethouder Corien van Starkenburg de vlag bij het gemeentehuis. Daarnaast deden ook sportverenigingen en scholen mee aan de landelijke actie.


Nationale Sportweek

(Opnieuw) kennismaken met sporten daar draaide het onder andere om tijdens de nationale sportweek. Laat het niet bij één keer blijven. Tijdens de sportweek hebben in ieder geval 343 (nieuwe) kinderen zich opgegeven om te sporten via het Sjors Sportief en Creatief boekje. In het boekje staan tientallen kennismakingscursussen voor basisschoolkinderen. Kinderen kunnen laagdrempelig kennis maken met hun talent en dit uitproberen bij een vereniging in de buurt.



Herberg de Open Hof

De open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn werd 30 september omgetoverd in een herberg. 70 deelnemers uit heel de gemeente genoten van een heerlijk stamppotbuffet.


Indrukwekkende film

Op 1 oktober werd er een filmavond in Tripodia georganiseerd. In het teken van toegankelijkheid werd de film Doof Kind getoond aan de aanwezigen. De film Doof Kind laat zien hoe een handicap in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Na de film was er een gesprek met de hoofdpersoon Tobias, regisseur en vader Alex de Ronde, inwoner Ruben van Duijn en wethouder Corien van Starkenburg over het thema toegankelijkheid in het algemeen.


AOBK

Ouderwets gezellig was het bij de Buursoep van de AOBK in het Huis van de Buurt Zwanenburg in Katwijk. Zo'n 75 ouderen genoten van zelfgemaakte soep tijdens deze aftrap van de Week tegen Eenzaamheid. 'Zo fijn dat we na 1,5 jaar weer kunnen samenzijn', was een veel gehoorde uitspraak. 'We hebben er lang op moeten wachten'.