Leendert Hoek burgerraadslid voor de VVD

wissel n Leendert Hoek is geïnstalleerd als burgerraadslid van de VVD. De 43-jarige inwoner van Katwijk aan Zee is de opvolger van Pieter Kuijt, die onlangs tot voorzitter werd benoemd van RTV Katwijk. 

Leendert Hoek is in het dagelijks leven actief als controller bij een groot bloemenexportbedrijf. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe rol in de Katwijkse gemeenteraad. 

“Hoewel de politiek me in brede zin interesseert, is voor mij de groeiende ongelijkheid tussen groepen in de samenleving de voornaamste reden om de politiek in te gaan. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de gemeente er werk van maakt om het woningaanbod te vergroten, in het bijzonder voor starters. De VVD ziet in dat er iets moet gebeuren, daar draag ik graag actief mijn steentje aan bij. Met een passieve houding en klagen vanaf de zijlijn zal er immers niks veranderen. Ik verheug mij op een goede samenwerking met de fractie.”


Zingend Geloven met de Lofstem

zangdienst n Op zondag 24 oktober, aanvang 17.00 uur, vindt in de Vredeskerk aan het Baljuwplein 1 een Zingend Gelovendienst plaats.

Voorganger is ds. G. van Klaveren, die de verbindende teksten zal spreken en twee korte meditaties houdt. Het thema is ‘Mijn Schuilplaats’.

Organist/pianist is Rob van Efferink, die tevens een improvisatie houdt op piano. Medewerking verleent de Chr. Gemengde Zangvereniging De Lofstem o.l.v.Bert Visser. De gemeente zingt een aantal mooie liederen. Na afloop kan men napraten onder genot van een kopje koffie.


Tweede StringWood Festival 

festival n Klassieke muziek voor iedereen; van Bach tot Piazzolla, van appeltaart tot zeekaak en van Katwijkse verhalen tot een wereldreis op zee. 

Het tweede StringWood Festival, dat plaatsvindt van 28 tot 30 oktober op verschillende plaatsen in de gemeente Katwijk, belooft een spektakel te worden voor jong en oud. Klassieke muziek voor iedereen is het credo van het zeskoppige StringWood Ensemble, en dat blijkt uit de diverse programmering die in vier concerten tijdens dit festival wordt aangeboden. 


Het StringWood Ensemble is een ensemble van zes jonge musici met wortels in Den Haag, Leiden en Katwijk en uitgevlogen naar het muziekleven in heel Europa. Gedurende het StringWood festival vestigen zij zich voor drie dagen in Katwijk aan Zee. 


Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de Website van het StringWood Ensemble of aan de deur, en kosten €7,50.