Afbeelding
Foto: PR

Gecertificeerde vrijwilligers op de Sjaloomschool

tso n De afgelopen periode werkten de ouders en vrijwilligers hard aan een stukje professionalisering van de nieuwe tussenschoolse opvang van de Sjaloomschool. De basiscursus en vervolgcursus TSO is door ouders en vrijwilligers van de Sjaloomschool afgelopen vrijdag volbracht. 

Samen met instructeur Joke van Zanten werkten maar liefst 11 cursisten aan de verbetering van de organisatie voor de opvang van de kinderen tussen de middag op de Sjaloomschool. Een reeks inspirerende bijeenkomsten waarbij iedereen uiteindelijk met een certificaat de deur uit ging. Vrijwilligers voor tussenschoolse opvang zijn wettelijk verplicht om scholing te volgen. Hiermee voldoet de organisatie nu aan de gestelde eisen. 

Arie Ouwehand sloot ook aan bij de groep met (vooral) moeders. “Een simpel voorbeeld als kinderen niet van een afstand aanspreken en er gewoon even naar toe lopen om vervolgens op gelijke hoogte het gesprek aan te gaan vind ik vanzelfsprekend, maar wel goed om nog eens te herhalen”, zegt Arie.


“Op de Sjaloomschool werken we aan de acceptatie van verschillende opvattingen waarbinnen de bewogenheid met de ander voorop staat en belangverschillen worden overbrugd. Dit doen we omdat samenwerken en organisatiebelang nu eenmaal boven jezelf worden gesteld. Een school ben je niet alleen.” zegt Jaimie Prigge, directeur van de Sjaloomschool. Prigge geeft aan dat ouderbetrokkenheid op de Sjaloomschool erg groot is. Hij noemt dat een krachtig element van de basisschool.