International Fleur Kuijt (midden) keert weer terug bij Grasshoppers. | Foto: Wim Kulk
International Fleur Kuijt (midden) keert weer terug bij Grasshoppers. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Vrouwen Grasshoppers zijn klaar voor de start

basketbal n Bij de vrouwen van Sportiff Grasshoppers staat dit jaar weer coach Driessen aan het roer. De eerdere kampioenenmaker heeft geen speciale doelstelling meegekregen omdat hij daar niet in gelooft. ‘Iedere wedstrijd jezelf een klein beetje verbeteren’, is zijn credo en dat lijkt makkelijker dan het is. Coach Rick Driessen is erg blij met de mentale instelling die zijn zeer jonge ploeg laat zien op trainingen en in oefenwedstrijden waarin twee keer werd gewonnen van het Belgisch Laarne en waarin ze één keer basketballes kregen van het Duitse Osnabrück.


‘Dit is het meest hechte team dat ik in Katwijk getraind heb en daar gaan we zeker van profiteren want een team in opbouw heeft het nooit makkelijk. Aan het einde van het seizoen zullen we trots zijn op onze progressie. Daar ben ik van overtuigd.'


Driessen heeft ook nog wensen voor de langere termijn: ‘De verouderde sporthal mag wat mij betreft vervangen worden. Te kleine velden, je leert ook niet zwemmen in een aquarium. De akoestiek is gewoon schadelijk voor je gehoor. Een tweede ambitie is om Europees te gaan spelen met een kern van zelf opgeleide spelers.’


Komende zaterdag speelt het eerste vrouwenteam hun eerste competitiewedstrijd om 18.00 uur in sporthal Cleijn Duin. Tegenstander is Jolly Jumpers uit Tubbergen.


Heren

Na de twee kortere incomplete seizoenen hebben de spelers van coach Burhan Alibegovic er enorm veel zin in. Het team is inmiddels verder verjongd en daarbij is onder ander plaats ingevuld door spelers met Katwijkse roots. Het werk van de coachingstaf, die verder bestaat uit René Mulder en Suad Alibegovic (tevens coach bij de jongens U22) bleef niet onopgemerkt. Veel spelers die in het verleden de club verlieten om hun heil elders (Leiden) te zoeken, keerden terug op het eigen nest.

René Mulder: ‘De (jonge) mannen werken heel erg hard, maar moeten nog wennen aan het met elkaar spelen in het team. De twee oefenwedstrijden gingen verloren, maar ook dat hoort bij het ontwikkelen van spelers en het team. Het team zal elke week alleen maar verder groeien. Op 18 september speelden we in en tegen Almere gespeeld. Na een minder begin, kwamen we op het eind tot 1 punt, maar verliezen net met 6 punten. Hierop bouwen we verder.’


Vanaf zaterdag volgen er twee thuiswedstrijd tegen twee sterke ploegen (Den Helder, met veel spelers uit het eredivisie team en Cobra Nova, dat dit jaar titelaspiraties heeft. Na deze periode kan er een voorzichtige tussentijdse balans worden opgemaakt.


Komende zaterdag om 20.15 uur staat de eerste thuiswedstrijd tegen BV Noordkop/Suns uit Den Helder op het programma.


Beginners

Wordt bij het Eredivisieteam van de dames ook nog altijd gewerkt aan individuele ontwikkeling, waar dat zeker aan de orde is, is de groep van de beginners. De cirkel is dan weer rond. 


Bij de beginners wordt elke vrijdag vanaf 16.00 uur in sporthal Cleijn Duin enthousiast de fijne kneepjes van het basketbal bijgebracht. Wil je uitgroeien tot de nieuwe Michael Jordan of op heel jonge leeftijd al kans krijgen om in topteams mee te spelen, kom dan vrijblijvend drie keer meetrainen. Vijf minuten vooraf even melden bij de leiding met sportschoenen en -kleding is voldoende.