| Foto: Piet van Kampen
| Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Nationale Sportweek van start

Meedoen n De Nationale Sportweek werd in de gemeente Katwijk opgenomen als onderdeel van de Doe Mee Weken. Deze weken staan niet alleen in het teken van sport maar ook van recreatie, cultuur en muziek. De week van 17 tot en met 26 september stond echter specifiek ik het teken van de sport. In sporthal Cleyn Duin was wethouder Adger van Helden ter plekke om de opening een officieel tintje mee te geven. 

Door Piet van Kampen


De doelstelling is vrij breed. Veel mensen te motiveren om te sporten en dit begint bij de jeugd. Gezond voor lichaam en geest. Voor het sociale contact. Bij een aantal verenigingen konden zij kennis maken met diverse takken van sport. In Cleyn Duin hadden zich enkele tientallen jongelingen uit de groepen 3 tot en met 6 van een aantal basisscholen verzameld.

Van Helden sprak hen toe. Lekker gewoon in Jip en Janneke-taal. ´Superleuk dat jullie er zijn. Sporten is gezond en vooral leuk als je het met elkaar doet´. 


Vervolgens peilde hij de interesse wat de voorliefde was voor hun sport. Turnen, tennis en basketballen kwamen uit de bus. Jonge voetballertjes waren op deze locatie ook niet te verwachten. Of er lange kinderen bij waren want het jonge broed zat keurig in een kring dus op lengte niet te zien. ´Voor basketballer moet je lang zijn, het is een sport voor lange mensen´. Van Helden promootte de club waar zij te gast waren. En er bleek inderdaad interesse. 

Na de interactieve inleiding mocht de wethouder zelf ook actief aan de bak en aan de bal om het goede voorbeeld te geven.


Zes aanhoudingen bij ongeregeldheden

politieoptreden n De politie heeft in de nacht van zaterdag naar zondag ingegrepen in het centrum van Katwijk. 

Rond half twee was het onrustig rondom de Tramstraat. Diverse politie-eenheden kwamen ter plaatse.

De horeca sluit om middernacht, maar een groep jongeren bleef rondhangen in het centrum. Agenten die ter plaatse kwamen zouden spullen naar hun hoofd gegooid hebben gekregen. De politie heeft ook politiehonden ingezet om de rust te doen wederkeren. De politie heeft zes aanhoudingen gedaan, waarvan tenminste één minderjarige.