Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren in het verenigingsleven. | Foto: PR
Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren in het verenigingsleven. | Foto: PR Foto:

Rabobank zet zich in voor het versterken van clubs en verenigingen

ondersteuning n Clubs en verenigingen in regio Leiden-Katwijk vervullen een belangrijke rol in de lokale samenleving. Ze zijn er voor iedereen en dragen zo bij aan welzijn, zorgen voor verbondenheid en bieden sociale contacten. Rabobank vindt dat iedereen een club verdient. In september start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport daarom weer. Een initiatief dat clubs en verenigingen een boost geeft doordat zij stemmen kunnen werven voor het realiseren van doelen en projecten die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Leiden-Katwijk stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te helpen verwezenlijken. 

Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren in het verenigingsleven. Clubs en verenigingen die deelnemen, voeren campagne voor hun doelen en projecten. Leden van de Rabobank kunnen vervolgens via de Rabo Bankieren app stemmen op initiatieven die zij een warm hart toedragen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis of gezond voedsel in de kantine.


Versterken verenigingsleven 

Clubs en verenigingen vervullen een belangrijke maatschappelijke functie maar hebben het door corona moeilijk gehad. Ledenaantallen zijn teruggelopen evenals de inkomsten. “Nederland is kampioen verenigen. Clubs en verenigingen bieden ons een plek waar je altijd welkom bent en jezelf kan zijn,” vertelt Marius Hovius, Directeur Coöperatieve Rabobank.  “Door corona hebben ze die functie lang niet kunnen vervullen. Daarom willen we hen juist nu weer goed op weg helpen en een steuntje in de rug geven. Dat doen we met onze kennis, ons netwerk en Rabo ClubSupport.”


Terugblik

In 2020 hebben bij Rabobank Leiden-Katwijk 151 verenigingen/stichtingen deelgenomen aan Rabo ClubSupport. Zo ontving volleybalvereniging Leython DC een bijdrage voor zonnepanelen en kunnen de kinderen bij FC Oegstgeest zich uitleven op het nieuwe pannaveld. Stichting De Brug heeft een nieuwe keuken geplaatst in het Inloophuis waar regelmatig gekookt wordt voor dak- en thuislozen. Badminton vereniging ‘De Valken’ opende tijdens Corona een buitenbaan en heeft met onze bijdrage geschikte badmintonnetten en airshuttels aangeschaft.


Clubs en verenigingen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van Rabobank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2021. Ook start er een landelijke campagne waaraan sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbenden deelnemen. Verenigingen en stichtingen kunnen zich tot en met 27 september aanmelden. 


De stemperiode voor Rabobank leden start op 4 oktober en begin november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank.


Gemeente: 'Waar in Katwijk                moeten woningen komen?'

Verdichtingsvisie n De komende 10 jaar komen er in Katwijk in totaal 5.200 woningen bij en neemt het aantal voorzieningen en werklocaties toe. Om die groei in goede banen te leiden, stelt de gemeente Katwijk een Verdichtingsvisie op. Een proces waar inwoners en andere belanghebbenden nauw bij worden betrokken. Daarom organiseert de gemeente op dinsdag 21 september om 19.30 uur een meedenkavond in Tripodia. Deze avond wil de gemeente samen met alle belanghebbenden de kansen en bedreigingen van verdichting in kaart brengen. 


Wethouder Gerard Mostert: “Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg staan voor grote opgaven op het gebied van onder andere mobiliteit, woningbouw, energietransitie, bedrijvigheid en recreatie. Hiervoor is veel ruimte nodig. In de zogenaamde Verdichtingsvisie wordt onderzocht welke ruimtevraag er de komende jaren concreet op ons afkomt en welke ruimte er binnen de gemeentegrenzen beschikbaar is. Daarover willen we heel graag met u in gesprek”. 


Verdichtingsvisie

Hoe willen we onze ruimte gebruiken voor groen, voor woningen, voor bedrijven en voor open landschappen, als er meer inwoners, woningen en bedrijven komen in Katwijk? 


Iedereen wil mooi wonen, een fijne plek om te werken, te sporten of de natuur in te gaan. In de Verdichtingsvisie wordt antwoord gegeven op de vraag: waar, op welke wijze en hoe hoog kan er nog gebouwd worden en wat is daar voor nodig? Hoeveel woningen levert dat op? Wat zijn de kansen voor (nieuwe) bedrijvigheid? Welke ruimte gebruiken we voor groen en recreatie? 


Aanmelden

De gemeente Katwijk nodigt inwoners uit om op dinsdag 21 september mee te denken over de verdichting en de kansen en bedreigingen gezamenlijk in kaart te brengen. De uitkomsten van deze avond worden gebruikt bij het opstellen van de Verdichtingsvisie.


Vanwege de coronamaatregelen dient u zich van tevoren aan te melden voor deze avond. Aanmelden Wilt u met ons meedenken? Meld u zich dan voor 16 september per e-mail aan bij de heer Tim Nahuijsen via t.nahuijsen@katwijk.nl