| Foto: PR
| Foto: PR Foto:

UNI Katwijk gaat van start met AMV-lessen

muziek n Chr. Muziekvereniging UNI is ontzettend blij dat de activiteiten weer opgestart zijn. Na een onzekere periode met allerlei maatregelen en een welverdiende zomervakantie, worden nu alle peilen gericht op het Bevrijdingsconcert met het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps op 6 november in Zalencentrum Tripodia. Ondertussen staat de start van een nieuw AMV- en Blokfluitseizoen voor de deur. 

Sinds enkele jaren verzorgt de muziekvereniging blokfluitlessen voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. Hier komt nu ook Algemene Muzikale Vorming bij. Dit is speciaal voor kinderen van 5 t/m 6 jaar. Door middel van leuke liedjes, spelletjes en bewegen, leren kinderen zo de grondbeginselen van muziek. 


Bij voldoende aanmeldingen start er eind september zowel een AMV Klas (5-6 jaar) als nieuwe blokfluitklas (6-7 jaar). Beide cursussen zijn op woensdagmiddag in het clubgebouw aan de Ouwehandstraat 39a. 

Ben je nieuwsgierig en lijkt het je leuk om jouw kind kennis te laten maken met alles wat met muziek te maken heeft? Stuur dan een mailtje naar weno@uni-katwijk.nl


De Kanarievogel houdt zaterdag vogelbeurs

vogels n Na een noodgedwongen onderbreking van een jaar al gevolg van corona houdt vogelvereniging De Kanarievogel op zaterdag 18 september van 10.00 tot 12.00 uur de eerste vogelbeurs van het nieuwe seizoen in het clubgebouw van Stichting Kleindierensport Katwijk aan de Oude ’s Gravendijckseweg 2a. Iedereen is welkom. 

De vaste bezoekers van de vogelbeurs van De Kanarievogel hebben hun ‘uitje’ een jaar moeten missen, maar we gaan weer van start! Hopelijk zonder onderbreking zal tot en met april 2022 weer iedere 3e zaterdag van de maand een vogelbeurs georganiseerd worden. De eerste staat gepland voor zaterdag 18 september. 

Lid van De Kanarievogel of geen lid, op zaterdag 18 september kan iedereen terecht in het clubgebouw van De Kanarievogel aan de Oude ’s Gravendijckseweg 2a om vogels te ruilen, te verkopen, van anderen over te nemen, etc. Wil je overtollige vogels verkopen dan mogen maximaal 2 vogels in één kooi geplaatst worden. ‘De Kanarievogel’ stelt hiervoor gratis kooien ter beschikking. 

Ben je op zoek naar vogelzaden en voor de vogelliefhebberij benodigde toebehoren? Op de beurs is ook op dit gebied van alles te vinden.

Heb je niets te kopen of te verkopen, maar ben je wel een vogelliefhebber dan is een bezoekje aan de beurs zeker de moeite waard. Het is tenslotte een mooie gelegenheid om contact te leggen met andere vogelhouders. Zeker nu we elkaar zo lang niet gezien en gesproken hebben.


Voor zowel leden van de Kanarievogel als niet-leden is toegang tot en deelname aan de beurs gratis! De openingstijden zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Denk aan de coronavoorschriften.


Nieuwe editie Muzikantengids

gids n De muziekwereld komt langzaam maar zeker weer overeind: een goed moment voor een nieuwe editie van De Muzikantengids. Auteur is de Katwijker Jan van der Plas.


De 7e editie van De Muzikantengids is hèt handboek voor de popmuzikant. Auteur Jan van der Plas is zelf muzikant en liedjesschrijver. Met de band Les Zazous maakte hij diverse albums en toerde hij in het clubcircuit, onder meer in het voorprogramma van Radiohead. Tegenwoordig vormt hij samen met zijn vrouw de succesvolle kinderpop-act Minidisco, bekend van hits als Tsjoe Tsjoe Wa, Soco Bate Vira en Dans Met Tante Rita.

Daarnaast publiceert Van der Plas regelmatig over muziek en de muziekindustrie. Voor het boek en de televisieserie 50 Jaar Nederpop ontving hij de Pop Media Prijs. Hij doceert aan de Rockacademie Tilburg en Conservatorium Haarlem.

www.muzikantengids.nl