Ellen en Arina staan klaar voor een gedegen advies in hun nieuwe winkel. | Foto: Piet van Kampen
Ellen en Arina staan klaar voor een gedegen advies in hun nieuwe winkel. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Baby Harbour, een unieke lifestylewinkel voor baby en kind

nieuw n Begin april van dit jaar opende Ellen Schut een winkel aan de Haven 8 die wel het predicaat ‘bijzonder uniek voor Katwijk’ mag verdienen. Een winkel waar vrijwel van alles voor de baby en jonge kids te koop is. Baby Harbour, een bewust gekozen naam aan de Haven (Harbour). Een zeer ruime collectie waaruit het soms moeilijk is om een keuze te maken, zoveel is er in de sfeervolle zaak van Ellen en haar medewerkster Arina te koop.

Door Piet van Kampen

‘Wat is het een leuke winkel geworden’, kijkt een klant bewonderend haar ogen uit. Het is een van de vele leuke en vooral positieve reacties die Ellen en Arina te horen kregen. ‘Heeft u ook zwemkleertjes voor mijn baby?’, vraagt een jonge moeder. Zij maakt een keuze, wordt van een goed advies voorzien en gaat tevreden met de kleine de deur uit. Het kan ook haast niet anders in een winkel met zoveel aanbod. En waar een goed advies zeer wordt gewaardeerd. Een aankoop voor de kleine wordt immers zorgvuldig en niet elke dag gedaan. Het is niet zomaar een boodschapje doen maar een met een bepaalde beleving voor de moeder.


Uitdaging

‘Voor mij was het een uitdaging om deze winkel te beginnen’, vertelt Ellen die al ‘iets met kinderen had’ vanwege haar vorige beroep in de kinderverpleegkunde. Met bescheiden maar gepaste trots geeft zij samen met Arina toelichting over het assortiment. Teveel om op te noemen. Alles voor slapen, verzorgen, voor onderweg, kleding, meubeltjes, wiegen, boxen, bedjes, accessoires voor eten en drinken. Knuffels, spenen in alle kleuren en uitvoeringen, poppenwagens, muziekdoosjes, luiertassen, boeken over baby’s, bekleding voor wiegjes en bedjes, miniscooters, het is werkelijk te veel om op te noem. Allemaal topkwaliteit van merken zoals Baby’s Only, Done by Deer, Snoozebaby, Leclerc Baby en Bamboom om er een aantal te noemen. Ook zijn er cadeaubonnen te koop. Deze worden net als alle andere artikelen zorgvuldig en met veel plezier voor de klant ingepakt.


Kwaliteit en duurzaam

Over alles is nagedacht. Met name over duurzaamheid. Zo zijn de stoffen die gebruikt worden van Holland Stoffenhuis duurzaam en van hoge kwaliteit. ‘Strandspeelgoed is van gerecycled bioplastic gemaakt’, licht Arina toe. ‘Ook de knuffels zijn van gerecycled materiaal’. Ellen is een ondernemer van deze tijd dus waarin duurzaamheid een steeds groter goed wordt in de maatschappij. Baby Harbour bezorgt de spullen ook aan huis en verzorgt ook de montage van bedjes. Voor de klant is het makkelijk parkeren voor de deur zodat er niet ver gelopen hoeft te worden om zware spullen mee te nemen. Kortom. Baby Harbour is een echte aanwinst voor Katwijk. 


Alles over deze mooie zaak is te vinden op hun website www. babyharbourkatwijk.nl en op instagram: babyharbour_katwijk. 

Het volledige assortiment is het beste te bekijken in de fraaie winkel aan de Zwaaikom.


‘Alles over korte verhalen’

bibliotheek n Voor iedereen met belangstelling voor het schrijven van korte verhalen organiseert Bibliotheek Katwijk op maandag 20 september om 20.00 uur een Alles over korte verhalen-avond. Schrijvers Bianca Boer, die eerder al met heel veel succes een schrijfcursus in de bibliotheek gaf, en Sanneke van Hassel vertellen alles over de kunst van het schrijven van korte verhalen en lezen ook voor uit hun eigen werk. Een echte aanrader om erbij te zijn! De bibliotheek biedt deze activiteit gratis aan dankzij een bijdrage uit het steunfonds cultuur; belangstellenden moeten wel een gratis toegangskaart regelen.

Voor de meeste schrijvers zit de magie van het korte verhaal vooral in de vrijheid en het plezier die je voelt bij het schrijven. Maar korte verhalen schrijven kun je ook leren. Zo moet in een kort verhaal elk woord op de goede plek staan en dat betekent soms net zo lang schaven aan je verhaal totdat het goed is. Schrijvers Bianca Boer en Sanneke van Hassel geven tips, delen hun kennis en zorgen vooral voor energie om ook uit jouw pen een prachtig kort verhaal te laten vloeien.

Bianca Boer bracht een verhalenbundel, dichtbundel en roman uit en in 2022 verschijnt haar nieuwe verhalenbundel ‘Zand in alles’. In deze bundel vormen moeders een thema. Sanneke van Hassel schreef zes verhalenbundels en twee romans. Haar laatste verhalenbundel ‘Nederzettingen’ gaat over het opbouwen van een bestaan en de behoefte je ergens thuis te voelen. Beide schrijvers maken zich sterk voor het genre van het korte verhaal.


Een gratis toegangskaart is te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen en via

www.bibliotheekkatwijk.nl

Afbeelding