Ton Hetebrij presenteert bundel in bibliotheek

Wanda n Dichter en verhalenverteller Ton Hetebrij uit Rijnsburg presenteert op woensdag 15 september om 19.30 uur zijn pas verschenen boek ‘Wie weet wie Wanda is’ in de Hoofdbibliotheek Katwijk. Het is een bundel met zogenaamde ‘beeldgedichten’ waarin Ton Hetebrij een dichterlijke ode brengt aan de beelden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Wie bij de presentatie van dit mooie lokale initiatief wil zijn, waarbij poëzie en beeldende kunst samenkomen, kan een gratis toegangskaart regelen. Er zijn nog 8 kaarten beschikbaar! 

Tijdens de avond op 15 september vertelt Ton Hetebrij over de totstandkoming van deze bundel, gelardeerd met anekdotes over de zoektocht en het onderzoek dat eraan vooraf ging. De beelden in Katwijk vormden voor hem dé inspiratiebron en de aanzet tot schrijven. Anders kijken, ervaringen en herinneringen de vrije loop laten en dan langzaam maar zeker een vorm vinden om het beeld te verwoorden.
Verder wordt een exemplaar van ‘Wie weet wie Wanda is’ overhandigd aan Marjolein Meerburg als vertegenwoordiger van Stichting Herinneringsfonds D.F.E. Meerburg. Door een bijdrage uit het Meerburgfonds werd Ton Hetebrij gestimuleerd om deze bundel met 65 gedichten en 66 foto’s te realiseren. En natuurlijk is er aan het eind van dit verrassende uurtje volop gelegenheid voor vragen uit het publiek.

Wie de boekpresentatie wil bijwonen, is welkom en kan een gratis toegangskaart verkrijgen via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl óf in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.