Een voorzichtig begin

We zitten inderdaad in een periode dat we nog niet voluit kunnen gaan. Maar, als AOBK willen we per 1 september het seizoen starten en zijn er toch al zeer veel activiteiten. Leest daarom de agenda in de Katwijk Speciaal en op de website. 


Zo zal per maandag 6 september onder leiding van Erma van Bentum de schildersclub van start gaan. Heeft u belangstelling, kom dan een keer vrijblijvend langs. Dit geldt natuurlijk voor alle activiteiten in de Zwanenburg. Maar in alle eerlijkheid dient het ons u te melden dat we tot de berichten van de regering, op 20 september, voorzichtigheid moeten betrachten. Dus laten we eerst gezamenlijk deze berichten afwachten.

Enkele weken geleden was de AOBK uitgenodigd door de Gemeente en WZK om mee te denken over de “Doe Mee Weken”, die plaats vinden van 6 september tot 10 oktober. Zo is er De week van het schrijven, Open museum dag, Dag van de mantelzorger, Nationale Sportweek, Burendag, Week tegen de Eenzaamheid en De week van de toegankelijkheid. Deze actieweken staan vermeld op www.doemeeinkatwijk.nl Ook de AOBK is op gezette tijden actief. Bijvoorbeeld Burendag op 25 september en een maaltijd verzorgen op 30 september springen er wel uit. 

Op de Burendag kunt u een bezoekje brengen aan de Zwanenburg en onder het genot van een kopje koffie een aantal activiteiten bekijken die in de Zwanenburg plaatsvinden. De maaltijd op 30 september wordt verzorgd in het kader van de eenzaamheid, op verschillende locaties in Katwijk. 

Op initiatief van de Zonnebloem en de Open Hof is het plan naar voren gekomen om een dag te plannen om te koken voor de ouderen. De locaties worden dan omgetoverd tot Herberg, zo wordt de Zwanenburg dan Herberg de Zwanenburg. 

De maaltijd die bestaat uit twee soorten soep plus stokbrood en kruidenboter. Dit wordt in de Zwanenburg door ervaren koks bereid. U dient zich voor deze maaltijd in te schrijven. De maaltijd is gratis en na afloop kunt u, als u wilt, een vrijwillige bijdrage geven. 

U ziet het: er wordt vol goede moed begonnen. Natuurlijk gelden bij alle evenementen de lopende coronaregels. Na deze periode hopen we in de maanden daarna nog enkele info-ochtenden of middagen te organiseren, maar daarvan wordt u tijdig in kennis gesteld op de website en via de agenda in de Katwijk Speciaal. 

Bij de start van de AOBK kregen alle leden een pasje als bewijs van lidmaatschap, maar daar staat een einddatum op, dus gaf dat problemen. Nu is de AOBK zeer dankbaar dat er, door sponsoring, nieuwe pasjes zijn die u in het najaar gaat ontvangen.

www.aobk.nl