Iedere maandag

19.15-20.30 uur: Vinyasa Yogalessen. Soefitempel, Zuidduinseweg 7, Katwijk.


Iedere vrijdag

Iedere week live optredens van leuke bands bij The Box Live, vooraf aanmelden. Muziekcentrum The Box, Valkenbursgeweg 50 a, Katwijk. 


T/m 3 september

Diverse tijden: Tijdens Katwijk En Plein Air, Schilderen aan Zee, zijn diverse kunstschilders te volgen terwijl ze op het strand, aan de Boulevard of in de dorpskernen van Katwijk aan het schilderen zijn. 


4 september t/m 31 oktober

Donderdag t/m zondag, 14.00-17.00 uur: De gemaakte schilderijen tijdens Katwijk en Plein Air, Schilderen aan Zee, worden tentoongesteld en te koop aangeboden in het DUNAatelier. Boulevard Zeezijde 31, Katwijk.


T/m 26 september

Diverse dagen 10.00–17.00 uur: De kracht van Katwijk in de Schilderkunst. Een speciale tentoonstelling met rijke en verrassende kunstwerken uit de eigen vaste collectie. Katwijks Museum, Voorstraat 46, Katwijk. 


T/m 29 september

Vrijdag, zaterdag, zondag 14.00-17.00 uur: Tentoonstelling in het souterrain van DUNAatelier. Nora van den Berg en Hermien Schrootte tonen hun kunstwerken. DUNAatelier, Boulevard Zeezijde 31, Katwijk. 


T/m 30 oktober 

Diverse dagen, 10.15 of 14.15 uur: Ontdek de Kagerplassen. Rederij van Hulst neemt je mee de Kagerplassen op, onderweg informeert de kapitein je over bezienswaardigheden. Opstapplaats t.h.v. Haven 8, Zwaaikom 8, Katwijk. 


Vrijdag 3 september

19.30 uur: Grand Café de Koningin organiseert i.s.m. Vini di Nico wijnproefavonden, graag vooraf reserveren. Grand Café de Koningin, Koningin Wilheminastraat 14, Katwijk. 


Dinsdag 7 september

15.30-16.45 uur: Workshop Programmeren met Dash (voor kinderen van 7 t/m 12 jaar). Bibliotheek Katwijk, Schelpendam 1, Katwijk.


Beginnerscursus Scratch op herhaling

bibliotheek n Bibliotheek Katwijk biedt de beginnerscursus Scratch in 4 lessen opnieuw aan onder de titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze speelse programmeercursus voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar op vrijdagmiddag 10, 17, 24 september én 1 oktober van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar.


In deze cursus voor beginners ‘Maak je eigen game’ gaan we, onder begeleiding van Melissa, zelf een spel maken op de computer. Wil je weten hoe games worden gemaakt en alles wat hierbij komt kijken, dan is deze cursus echt iets voor jou. We gaan aan de slag met game design en je leert de basis van het programmeren in het programma Scratch. Scratch is een online omgeving waardoor je tijdens of na de cursus ook thuis toegang hebt tot je eigengemaakte game(s).

Spelenderwijs programmeren
Door kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met programmeren leren zij vaardigheden die toepasbaar zijn in latere studie en carrière. Denk hierbij aan de vaardigheden inzicht, creativiteit, analytisch denkvermogen en omgaan met de computer. Maar voor de kinderen is het nu vooral heel cool om eigen spel te leren maken!

Deelname: € 25,- per persoon, voor de hele cursus van 4 middagen. De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl