Afbeelding
Foto: PR

Wandelen met Reuma

Wandelgroep n AV Rijnsoever Katwijk verzorgt al vanaf 2012 trainingen Sportief Wandelen, wandelen met senioren en gaat nu starten met een wandelgroep speciaal voor mensen met reuma. 

Wandelen is de meest eenvoudige sport om aan verbetering van de conditie te werken en dit geldt ook voor mensen met reuma. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan ‘gewoon wandelen’. 

Daarbij is het trainen met elkaar gezellig en een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie. Want ook bij deze vorm van bewegen staat voorop dat het behalve gezond ook leuk en gezellig moet zijn! Een training is zeer gevarieerd. En wat belangrijk is; iedereen wandelt in eigen tempo. Er wordt een warming-up gedaan, o.a. motoriek, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen worden getraind. Natuurlijk wordt er ook gewandeld en als slot een cooling-down. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.


Deze groep start op vrijdag 3 september van 14.00 tot 15.00 uur. Deze groep is specifiek voor mensen met reuma, en er zal dan ook training worden gegeven op eigen niveau. De eerste twee keer kan men gratis kennismaken, daarna € 2,50 per keer, inclusief koffie.


Voor meer informatie of aanmelding zie www.avrijnsoever.nl of bel met Wilma Ouwehand, 06-53767768.


Vv Katwijk overtuigend naar winst tegen AFC

voetbal n In de seizoensouverture liet Katwijk er geen gras over groeien. Overtuigend en verdiend werd titelkandidaat en regerend kampioen AFC met 1-4 verslagen.

Lachende gezichten dus bij de Katwijkers. Na afloop, maar ook vooraf al. Want na bijna anderhalf jaar, geen of een beetje af-en-aan-voetbal, mochten we eindelijk weer de wei op voor het 'echie'. Met toeschoiuwers bovendien, die ook hun voetbalvreugde niet onder stoelen of banken staken


Voor de Katwijkers stond er meteen een kraker op het programma. Op het spiksplinternieuwe, prachtige, sportpark Goed Genoeg was AFC de gastheer. Na twee afgekapte seizoenen, zijn de Amsterdammers nog steeds regerend kampioen van Nederland. En daarmee ongetwijfeld ook weer een titelkandidaat voor het nieuwe seizoen in Jack's League.

De oranjehemden waren daar bepaald niet van onder de indruk, zo bleek. Vol overtuiging en flair, en razendsnel in de omschakeling, zette de in het wit gestoken oranjehemden de Amsterdammers tegen de muur. Dat leverde na zo'n 20 minuten de voorsprong op, toen Ahmed El Azzouti een voorzet van Lars Weistra binnen werkte. Diezelfde EL Azzouti was een kwartier later de aangever op de 0-2 van Killian van Mil.


De tweede helft gaf een iets ander beeld. AFC, nu met Kenny Teijsse in de gelederen, kwam opportunistischer uit de kleedkamer en Katwijk had moeite om onder de druk uit te voetballen. Dat leverde eerst al een fraaie kans op voor Railly Ignacio uit een halve omhaal (met een even zo goede redding van Krul), maar even later was de aansluiting daar wel via diezelfde Ignacio.

Dat maakte het een beetje benauwd voor de Katwijkers, totdat Marciano Mengerink, wederom op aangeven van El Azzouti, de 1-3 vond. Het gaf lucht voor de Katwijkers, die via Susan later ook nog de 1-4 wisten te maken. Daarmee eindigde de seizoensopening, wellicht wat geflatteerd, maar zeker niet onverdiend in een vliegende start.


Afbeelding