Roy van Leeuwen in duel met Jordi Groot. | Foto: Piet van Kampen
Roy van Leeuwen in duel met Jordi Groot. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Rijnvogels verliezen laatste oefenduel

Voetbal n Als het aloude spreekwoord opgeld zal doen, dan zal het aanstaande zaterdag in het eerste competitieduel tegen Achilles ’29 beter moeten gaan dan tijdens de laatste oefenpot bij zondageersteklasser SJC in Noordwijk. ‘Beter een slechte generale en dan een goede uitvoering’. Garantie tot aan de deur want elke wedstrijd staat immers op zich.

Na een aantal mooie oefenwedstrijden met goed voetbal en dito resultaten was het bij SJC allemaal een flink tandje minder. De mannen van trainer Thomas Duivenvoorden konden de wedstrijd niet naar hun hand zetten al waren de beide teams zeker in de eerste helft in balans. Een ‘middenveldduel’ met weinig spektakel in de beide zestienmetergebieden. Bij tijd en wijlen was het van beide zijden aan de ietwat rommelige kant. De thuisclub leek in de persoonlijke duels soms gretiger en in het geheel genomen over meer fysieke kracht in het team te beschikken. De Vogels zouden dit met meer voetbal en vooral snelle combinaties moeten bestrijden maar een tal keren stierven de combinaties of vooral soloacties een vroege dood. 

Nee, de roodwitten kwamen niet echter lekker in hun ritme. Wellicht zou het na een vroege treffer anders zijn gelopen maar het schot van Maarten Reyneveld ketste via de vindertoppen van doelman Kevin Schelvis en het aluminium over. Een vrije trap voor de thuisclub stichtte enig gevaar maar de Katwijkse defensie vertoonde verder weinig gaten. Op slag van rust miste Tom Bijen nog een dot van een kans door voor een gapend gat de bal naast te schuiven.


vliegende kopbal

Diezelfde Tom Bijen had na een van de betere aanvallen met aan de basis Roy van Leeuwen de pech dat hij zijn ‘vliegende kopbal’ recht op Schelvis afvuurde. Het was in een fase waarin de thuisclub duidelijk de betere werd en een inzet via de lat weer het veld in zag ketsen. 


De druk op de Katwijkse veste nam toe en na een aanval over de linkerflank was het Chris Hoogervorst die zijn schoen er tussen enkele verdedigers doeltreffend tegenaan plantte en doelman Arie van der Niet kansloos liet. Van der Niet die overigens op een goed optreden terug kan blikken. 


Een aantal verse krachten aan Rijnvogelzijde deed het tij niet keren. Het was echter bijzonder vervelend dat vlak voor tijd de Noordwijker Chris Hoogervorst na een duel met Leonard de Beste behoorlijk geblesseerd raakte. Een smet op de wedstrijd die door de arbiter na lang oponthoud voortijdig – en terecht - voor gezien hield.


Slechte seizoensstart voor Quick Boys

voetbal n Het treffen tegen Kozakken Boys op Nieuw Zuid was weer de eerste competitiewedstrijd in bijna een jaar. Wat begon als een voetbalfeest met prachtige sfeeracties, eindigde in een hele zure nederlaag. Het zat de blauw-witten niet bepaald mee. Keeper Kieboom groeide uit tot de uitblinker bij de tegenstander. Geheel volgens de oudste voetbalwetten eindigde het dan ook in 0-1 voor de ploeg uit Werkendam.

Quick Boys stond al enigszins gehavend aan de aftrap en zag in de loop van het duel ook nog eens belangrijke krachten als Mahmoed en Bosman geblesseerd uitvallen.


In de eerste tien minuten was Bekooij tweemaal zeer gevaarlijk. Eerst schoot hij voor open doel net over en daarna redde de keeper knap na een prima kopbal. Na een klein half uur probeerde Van Kippersluis het met een harde knal van afstand, die ook net over de lat ging. Tien minuten later poeierde Ket de bal met hoge snelheid richting de kruising, maar daar wist de keeper nog net de vingertoppen tegen te krijgen.


Toch geen doelpunt

Toch kwam Quick Boys deze middag wel een keer tot scoren, in de 38e minuut. Comvalius kwam in een zeer kansrijke positie maar schoot op de keeper. Vanuit de rebound kreeg Van Kippersluis de bal uiteindelijk voor de voeten en schoof keurig binnen. De scheidsrechter wees naar de middenstip, de grensrechter had niet gevlagd en wandelde ook al rustig richting de middellijn. 

De arbitrage werd massaal belaagd door spelers en staf van Kozakken Boys. Precies op dat moment kwam de assistent tot het inzicht dat hij toch buitenspel had geconstateerd. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-0 stand.


Na een kwartier in de tweede helft kreeg Van Kippersluis misschien nog wel de grootste kans. Hij deed alles goed, maar mikte net aan de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later werd Kozakken Boys weer gevaarlijk en moest Van der Helm ingrijpen. Daarna was het weer de beurt aan de gastheren. Een mooie aanval eindigde met een schot van de sterk ingevallen Sem van Duijn. Hij zocht de verre hoek, maar de keeper kon de bal nog net naast tikken.


De Werkendammers lieten in de 79e minuut zien hoe effectief ze kunnen zijn. Ineens stond de thuisclub op achterstand. Ondanks deze tegenslag bleven de Katwijkers fanatiek jagen op een treffer. De Vré kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te schuiven. Achterin werd natuurlijk veel ruimte weggegeven en Kozakken Boys zag een inzet eindigen op de lat boven Van der Helm.


In blessuretijd was daar nog verdediger Kamp met een geweldige kopbal. Die kwam op de binnenkant van de paal en stuiterde weer terug in het veld. Geen enkele aanvaller wist te profiteren van de rebound. Quick Boys bleef met lege handen achter.