Nieuwe vlaggenlijnen met een lengte van 1600 meter maken de Rijnstraat feestelijk. | Tekst en foto: Piet van Kampen
Nieuwe vlaggenlijnen met een lengte van 1600 meter maken de Rijnstraat feestelijk. | Tekst en foto: Piet van Kampen Foto:

Vlaggenlijnen sieren de Rijnstraat

versiering n Het is een goede traditie dat tijdens de najaarsfeesten in het Rijndorp het overgrote deel van de straten is versierd met vlaggen, vlaggenlijnen en feestverlichting. De vlaggenlijnen die nu al in de Rijnstraat hangen lopen hier op vooruit maar er zit een andere gedachte achter.

‘Na de grote opknapbeurt is de Rijnstraat mooi geworden’ vertelt Cor de Mooy, lid van de wijkraad. De bewoners hebben lang in de rommel gezeten’. Bij ons in de raad ontstond het idee om hier iets mee te gaan doen en toen kwam het voorstel voor de vlaggenlijnen op tafel. We hebben 1600 meter gekocht om aan beide zijden van de straat de vlaggenlijnen te kunnen bevestigen. Er volgden al vrij snel positieve reacties. Bewoners zijn enthousiast en er was al snel een draagvlak voor vrijwilligers nadat wij de huizen zijn langs gegaan’, klinkt De Mooy enthousiast. 'Samen met hen hebben wij de versiering aangebracht’. 

Verder licht De Mooy toe dat het duurzaam materiaal is voor hergebruik en dat er voor een goede opslagruimte is gezorgd.


Opfrisser voor scootmobielgebruikers 

verkeer n Woensdag 8 september van 10.00 tot 12.00 uur houden VVN Katwijk en Welzijnskwartier een bijeenkomst voor scootmobielers. Het betreft een theoretische opfriscursus met vele praktische tips en suggesties van Cees Zwanenburg van VVN Katwijk. De bijeenkomst wordt gehouden in de grote zaal van de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64.

Aanmelden kan t/m woensdag 1 september bij Maria van der Plas van Welzijnskwartier (06-39871565 / mariavanderplas@welzijnskwartier.nl).

Zwanenburg: "Gezien de kwetsbaarheid van deze doelgroep in het verkeer, willen we nu alvast deze twee uurtjes theorie organiseren. Met voor de deelnemers natuurlijk ook de gelegenheid om alle vragen te stellen. En het is nog gratis ook dus… reageer snel!”