Het bestuur van Kat-Rijn hoopt de leden binnenkort weer te begroeten in De Coligny. | Foto: PR
Het bestuur van Kat-Rijn hoopt de leden binnenkort weer te begroeten in De Coligny. | Foto: PR Foto:

Activiteiten Kat-rijn verder na coronapauze

senioren n Nu de samenleving geleidelijk van het slot gaat, begint ook de Stichting Seniorenbelangen Kat-rijn in september weer met haar programma. Na anderhalf jaar gedwongen coronapauze staan onze vrijwilligers en deelnemers in de startblokken om multifunctioneel centrum De Coligny weer te vullen met een breed aanbod van cursussen, bewegingslessen en ontspanningsactiviteiten.

Nadat de jeugd in juni snel bezit nam van de clubs en discotheken, doen de 55-plussers het wat rustiger aan. Als de situatie na de vakantieperiode niet nogmaals verslechtert, hoopt Kat-rijn haar leden in de week van maandag 30 augustus weer te begroeten.
Het programma bevat vertrouwde activiteiten als schilderen, line-dance, dames- en mannenzang, yoga, Meer Bewegen voor Ouderen, de damessociëteit, bingo, bridgen, klaverjassen en jokeren. Maar er is ook een nieuw onderdeel: zit-yoga (eerste les op proef), onder de bezielende leiding van Jan Verloop die ook de ‘gewone’ yogalessen voor zijn rekening neemt.


De activiteiten van Kat-rijn worden wekelijks bezocht door bijna vierhonderd deelnemers. Dat succes schrijft het bestuur niet alleen toe aan het afwisselende programma met voor elk wat wils, maar voor een belangrijk deel ook aan de vrijwilligers die zich voor de Stichting inzetten. 

Voor het nieuwe seizoen 2021/2022 kunnen senioren uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zich inschrijven voor alle activiteiten van Kat-rijn. De vaste leden krijgen hiervan persoonlijk bericht, maar voor nieuwkomers staat er ook een volledig overzicht op onze RTV teletekstpagina 311. 


De club van vaste vrijwilligers kan nog aanvulling gebruiken. Aanmeldingen kan via dickydejong137@gmail.com of tel. 06-30718721 of 071-4072585.


Jubilate gaat weer van start

koor n Na de plotselinge coronastop van het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate eind februari 2020, zal het koor op 30 augustus haar repetities hervatten. Jubilate hoopt op woensdag 22 december haar bekende kerstconcert in Sporthal Cleijn Duin te kunnen geven.


Het zijn moeilijke tijden voor alle verenigingen in dit coronatijdperk. Zo ook voor Jubilate. Anderhalf jaar lang hebben de mannen hun geliefde zangkunst niet kunnen beoefenen. Steeds weer was er even hoop dat het coronavirus was overwonnen, maar telkens ontstond er een nieuwe variant en nam het aantal besmettingen weer toe. Alle gemaakte plannen konden opnieuw in de ijskast. Ook het alternatieve plan om digitaal te oefenen bleek geen succes. De leden van Jubilate gaven te kennen dat oefenen zonder gezelligheid en ontmoeting geen optie is en werd naar de prullenbak verwezen. Maar nu gloort toch eindelijk licht aan de horizon.


Nieuw perspectief

Het lijkt er op dat we eindelijk terug kunnen naar een wat meer normale samenleving en hopelijk zijn per 1 november de beperkende maatregelen van de baan. Dit biedt ook weer perspectief voor het geven van concerten en in het bijzonder het kerstconcert. Inmiddels is er al de datum van woensdag 22 december 2021 vastgesteld voor het bekende kerstconcert van Jubilate in Sporthal ‘Cleijn Duin.’


In de bestuursvergadering van maandag 16 augustus is besloten dat op 30 augustus in aangepaste vorm de repetities hervat zullen worden. Om de kans op besmetting zo veel mogelijk te voorkomen zal er met twee groepen afzonderlijk, geoefend worden. Uiteraard voorlopig op anderhalve meter afstand van elkaar. Ook zal de leden van het koor worden gevraagd alleen de repetities bij te wonen bij een volledige vaccinatie of een geldige negatieve test. Het bestuur is er zich van bewust dat dit geen ideale situatie is. Het vooruitzicht dat in de nabije toekomst de beperkende maatregelen zullen komen te vervallen maakt veel goed.


Wellicht zal dan uiteindelijk het Jubilate-kerstconcert toch gegeven worden.


Concert door Borealis Trio in Soefitempel

klassiek n Zaterdag 4 september opent K&O Katwijk het nieuwe seizoen in de Soefitempel met een optreden door het Borealis Trio, bestaande uit Carien de Bakker (viool), Marije Franken (fluit) en Anneleen Schuitemaker (harp).

In het eerste deel van het programma van deze avond staat de Franse muziek centraal en kijken we naar de wereld door de ogen van componisten uit de laat negentiende- en begin twintigste eeuw. Vervolgens neemt het trio u mee in de wereld van de volksmuziek, met onder andere de melancholische Russische liederen van Michael Glinka, temperamentvolle Spaanse liederen van Manuel de Falla en als afsluiter de Roemeense volksdansen van de Hongaarse componist Béla Bartok.

Er zijn twee voorstellingen deze avond: om 19.00 en om 21.00 uur. Kaarten à € 18,00 zijn online te bestellen op www.kenokatwijk.nl of bij het kantoor aan de Sluisweg 16. Ook telefonisch te reserveren via tel. 071-4016400 (van ma. t/m vrij. van 9.00 tot 13.00 uur). Door coronamaatregelen zijn er slechts 42 plaatsen per voorstelling beschikbaar en is er geen pauze. Een half uur voor aanvang gaat de zaal open.