Volksuniversiteit K&O Katwijk gaat open

cursussen n Vanaf september gaan alle cursussen weer van start. Het cursussenprogramma voor het nieuwe seizoen 2021-2022 is klaar en is te vinden op www.kenokatwijk.nl Hier kunt u direct inschrijven.


Er is volop keuze op het gebied van de talen, sport/welzijn, creatieve, educatieve cursussen en workshops. De dagcursussen zijn bij uitstek geschikt voor senioren. Echter in de avond (maandag t/m donderdag) heeft K&O een uitgebreid aanbod voor alle leeftijden.


Leer een taal bij K&O 

In september starten de diverse talencursussen voor zowel beginners als gevorderden. In gezellig en ontspannen groepsverband samen leren. Er zijn Franse, Duitse, Engelse, Italiaanse en Spaanse lessen. Nieuw zijn de cursussen Chinees en Arabisch voor beginners.


Bewegen is gezond 

Heeft u in coronatijd sportieve voornemens gekregen ? Wat betreft “Gezond bewegen” heeft K&O veel te bieden. In september starten de cursussen Mindfulness, Tai Chi, Sport je Fit, Yoga, Pilates, Internationale Dans en Voetreflexmassage.

Men kan eventueel een gratis proefles volgen om te ervaren wat de diverse cursussen inhouden. Wie een proefles wil volgen, kan zich aanmelden bij het kantoor aan de Sluisweg.

Voor uitgebreide informatie over data, tijden en prijzen zie www.kenokatwijk.nl Of aan kantoor via, tel. 4016400 (geopend vanaf 23 augustus, ma. t/m vr. van 9.00 tot 12.00 uur) Mailen kan ook naar info@kenokatwijk.nl


Cursus valpreventie

vallen n Marente start binnenkort de cursus Valpreventie in Katwijk. Vanaf maandag 20 september kan men bij Vitaal Katwijk vijf weken lang trainen om vallen te voorkomen.

Met de cursus Valpreventie biedt Marente een gerichte training om het evenwicht te verbeteren. Onder begeleiding van een fysiotherapeut worden veel praktische balans- en spieroefeningen gedaan. Bovendien krijgt men voorlichting over de verschillende oorzaken en risicofactoren en krijgt u tips en adviezen om vallen te voorkomen. Men krijgt een betere balans, voelt zich zekerder en meer ontspannen. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en kan tot op hogere leeftijd gevolgd worden. Er worden absoluut geen oefeningen gedaan waarbij men daadwerkelijk op de grond hoeft te vallen.


Bewegen is goed. Het houdt niet alleen de spieren vitaal maar ook de hersenen. Toch hebben veel ouderen moeite om de eerste stap te zetten naar meer bewegen. Stramheid en angst voor het vallen spelen daarbij een grote rol. Dat hoeft echter geen belemmering te zijn. Met de cursus Valpreventie worden deelnemers op een verantwoorde manier weer soepel, sterk en zelfverzekerd. De lessen bestaan uit een half uur theorie over risico’s, het voorkomen van vallen, het gebruik van loophulpmiddelen en opstaan na een val. Daarna volgt een half uur met praktische oefeningen. 


Inschrijving en informatie

De cursus ‘Valpreventie’ start maandag 20 september van 10.30 tot 11.30 uur. Locatie van de cursus is Vitaal Katwijk in Katwijk. Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid vergoeden deze cursus geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw aanvullende verzekering.


Voor meer informatie en aanmelden kan men, tijdens kantooruren, contact opnemen met de afdeling Ledenservice van Marente via 071-409 32 23 of ledenservice@marente.nl. Aanmelden kan ook heel eenvoudig via www.marente.nl/valpreventie. Doe dit wel voor 4 september.