De praalwagens met dahlia's halen vaak meer dan 9 meter hoog.
De praalwagens met dahlia's halen vaak meer dan 9 meter hoog. Foto:

‘Uit met Jonker’ gaat flitsend van start

n Wim van Meerveld: ‘Wij willen iedereen een onvergetelijke dag uit bezorgen’

Uit n ‘De lezers hebben onze aankondigingen de afgelopen tijd vast gezien. Het kan bijna niet missen, want wie heeft er geen zin om er op uit te gaan? ‘Uit met Jonker’ wil niets liever dan iedereen een onvergetelijke dag uit bezorgen’, vertelt Wim van Meerveld vol enthousiasme. Wim is bekend in de Bollenstreek vanuit zijn voormalige rol als sales- en marketingmanager van Keukenhof. Hij is de nieuwe drijvende kracht achter ‘Uit met Jonker’.


Busreisorganisatie ‘Uit met Jonker’ ging er de afgelopen weken volop tegenaan. De reizen stonden al geruime tijd gepland, echter Corona strooide roet in het eten. 


Een nieuw bedrijf met roots in de Bollentreek. Reizen op de gezelligste manier naar de mooiste en verrassendste bestemmingen.


‘Bij Uit met Jonker willen wij iedereen een onvergetelijke dag uit met de bus bezorgen’, gaat Wim van Meerveld verder. ‘Hoe makkelijk is het om op deze manier geweldige reizen uit te zoeken. Jong of oud, alleen, samen, met (klein)kinderen of met een groep: voor eenieder bieden wij leuke, gezellige en onvergetelijke uitjes aan. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland! We hebben zelfs meerdaagse reizen.’


Formule 1

Wim is enthousiast over de vele mogelijkheden. ‘Je kunt wel zeggen dat Uit met Jonker flitsend van start is gegaan. Samen met onze partner Verhagen hebben wij diverse uitjes naar de F1 races in België aangeboden en die liepen net zo hard als Max Verstappen rijdt. En zo hebben wij nog veel meer verrassende reizen op het programma. Door onze jarenlange ervaring bieden wij wat nodig is. We reizen met luxe touringcars en ervaren chauffeurs, die in het bezit zijn van alle benodigde certificaten. Een veilig en vertrouwd gevoel voor een dag of meerdere dagen weg. De meest milieuvriendelijke vorm van personenvervoer.’


Uniek

Uit met Jonker richt zich op unieke uitstapjes. Niet alleen de F1 staat op de agenda, ook het kerstcircus met Hans Klok en het spectaculaire Corso in Zundert.


Wim van Meerveld: ‘Twee jaar lang hebben wij in de Bollenstreek – door corona - niet kunnen genieten van onze eigen, mooie Bloemencorso’s. Nu het weer beter gaat, bieden wij de mogelijkheid wél en in dit geval van het spectaculaire Corso in Zundert. Om de corsoliefhebber te plezieren met een bloemencorso gaan we op zondag 5 september vanuit meerdere dorpen in de Bollenstreek per luxe touringcar naar het unieke Corso Zundert. Praalwagens van wel 9 meter hoog en 19 meter lang… Vol met dahlia’s: het is echt ongelofelijk!’


Corsoreis

Net als in de Bollenstreek draait het Corso Zundert op vrijwilligers. Twintig buurtschappen strijden al meer dan tachtig jaar om wie de mooiste wagen bouwt. Alle wagens worden beoordeeld door een vakkundige jury.


Het speciale Corso Zundert
arrangement van ‘Uit met Jonker’
is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar
* Een heerlijk ontbijtpakket
* Entree en tribuneplaats
Corso Zundert.
* Een unieke en veilige dag uit

De kosten bedragen € 79,00 
per persoon.

‘We hebben nog aardig wat bijzondere reizen voor onze lezers in petto’, laat Wim geheimzinnig weten. ‘Ook voor andere leuke en verrassende dagjes uit is Uit met Jonker de partij. Hou onze advertenties in deze krant in de gaten. Dan hopen wij u snel een keer te ontmoeten in de luxe touringcars van Jonker.’
















Vrijdag officiële opening ‘Zanderijtuinders 2.0 / Duinlandjes’

volkstuinen n Ook al zijn de vele deelnemers aan het tijdelijke initiatief ‘Zanderijtuinders 2.0 / Duinlandjes’ al enige tijd actief bezig in het kader van ‘Groen verbindt’, nu is er de mogelijkheid om het met een officieel tintje te openen. Vrijdag 16 juli om 15.00 uur vindt dat plaats op het perceel met de onthulling van een speciaal geschilderd bord.

Maar ook de dertig historische fotopanelen met foto’s van deze jaren zijn er voor het eerst te bewonderen. Het prachtige boek ‘Twee palen brood en één kruik koffie’ van Willem van Duijn over de historie van de Zanderij met haar tuinders is er weer te koop deze middag. 

Gerard Bol, tijdelijk initiatiefnemer: ‘Op deze fotopanelen staan veel foto’s uit dit Zanderijboek. Door de grote vraag ernaar is er, gekoppeld aan mijn initiatief, een speciale herdruk en voor €15,00 kunt u de trotse eigenaar van dit boek worden.’


Vrijdagmiddag 16 juli start de verkoop waar alleen contant kan worden betaald. Na deze dag kunt u het boek kopen bij ‘Drukwerkenzo’ in de Katwijkse Torenstraat. 


‘Mooi om dat historische tuindersverleden met zoveel projectjes als o.a. de schooltuinen met elkaar te laten herbeleven hier tot maart 2028’, aldus Bol.

Van harte welkom

De ingang is tegenover het Shell-station aan de Provinciale Weg, maar ook via het rode fietspad wandelend langs de wijngaard te betreden. En kunt u vrijdagmiddag 16 juli niet? Alle dagen is het tot zonsondergang een heerlijk gebied om te wandelen in het groen en de historische fotopanelen te bekijken.

Voor foto's en meer informatie over het tijdelijke initiatief ‘Zanderijtuinders 2.0 / Duinlandjes' zie de gelijknamige Facebookpagina.

Wim van Meerveld, de drijvende kracht achter 'Uit met Jonker'.
Jonker rijdt met moderne touringcars.
Afbeelding