Dennis Bakker schiet de penalty binnen. | Foto: Piet van Kampen
Dennis Bakker schiet de penalty binnen. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Rijnvogels verliezen nipt in derby tegen Katwijk

Voetbal n De eerste oefenpot voor de Vogels zit erop. Het team van trainer Thomas Duivenvoorden leed een minimale 3-2 nederlaag tegen de Tweede Divisionist. Het is een traditie dat beide ploegen elkaar in de oefenperiode elkaar ontmoeten, dit keer op De Krom. De uitslagen zijn ook vaak om en om, nu was het de beurt aan de oranjezwarten die al een oefenduel in de benen hadden.

Over het geheel genomen was het een verdiende zege voor de mannen van trainer Anthony Carreia die net als zijn collega-trainer vrijwel de gehele selectie –voor zover aanwezig- liet opdraven. De thuisclub was in de eerste helft de bovenliggende partij hetgeen ook enigszins in de lijn der verwachtingen lag. Vrij hoog tempo en veelal op Rijnvogelhelft te vinden. Snelle aanvallen over de beide vleugels. Uit een daarvan was het Ahmed El Azzouti die van dichtbij in de korte hoek het net vond. De - vandaag witte - Vogels streden voor wat zij waard waren maar konden de Katwijkdefensie niet verontrusten.


Zo rond het half uur verdubbelde de gastheren de voorsprong. Doelman Arie van der Niet gaf een ongewild cadeautje weg door de bal in een oranjevoet te spelen waarna Marciano Mengerink het klusje simpel kon afronden 2-0. Kort voor half-time wist Reno van Heiningen- terug op het oude nest- na een afgeslagen corner de aansluitingstreffer binnen te schuiven.


Na de thee draafde er dus aan beide zijden een legertje ‘nieuwelingen’ op. Nadat de thuisclub enkele kansen onbenut liet en een bal op de lat zag afspringen kregen de Vogels meer grip op het duel een werden een meer gelijkwaardige opponent die uit de schulp kroop. Derhalve werd het duel levendiger.

Nadat Virgil Tsjin Asjoe in de zestien tegen de mat werd gewerkt ging de bal op de stip. Normaal een klusje voor Jaap van Duijn die in de kleedkamer was achter gebleven. Dennis Bakker bleek een waardige vervanger door doelman Timon Fikkert het verkeerde bos in te sturen en de gelijkmaker aantekende. Het bleef een optisch gelijkwaardig en levendig duel met de meeste kansen voor Katwijk maar doelman Arie van der Niet revancheerde zich voor de fout in de eerste helft. Uiteindelijk zouden de gastheren de winst over de streep trekken na een schitterende kopbal van Jelle van den Oever. ‘Een echt Katwijks doelpunt’ schalde het uit de luidspeakers, met andere woorden; meestal zijn het de mannen van buitenaf die de productie voor hun rekening nemen.


Virgil Tsjin Asjoe had de gelijkmaker nog op zijn schoen maar zag twee fraaie acties langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Per saldo een verdiende zege voor de thuisclub daar waar de mannen van de Kooltuin prima tegenstand hadden geboden.


Katwijkse parochiekern vol vertrouwen de toekomst tegemoet

jubileumviering n In de feestelijke viering zondag 11 juli met als voorgangers Mgr. Van den Hende, de bisschop van Rotterdam, en pastoor Franken van de parochie H. Augustinus, werd stilgestaan bij het 175-jarig bestaan van de parochie(kern) H. Joannes de Doper. Op een symbolische wijze werd het jubileumcadeau, comfortabele kerkbankbekleding, aangeboden. Kinderkoor De Vrolijke Noot wist met de liedteksten en haar enthousiasme de harten van alle kerkgangers te raken. Ook dit koor had één jubilaris in haar gelederen.


Astrid van der Valk van de evenementencommissie bood na een fraaie en pakkende toespraak aan het einde van de viering het jubileumcadeau aan Leen de Best, voorzitter van de beheercommissie, aan. De comfortabele kerkbankbekleding voor alle bezoekers aan dit fraaie kerkgebouw was nu in fase één aangebracht. ,,Fase twee volgt later”, zo liet de trotse Van der Valk weten.


Muzikale jubilaris

Als je op De Vrolijke Noot blijft zingen t/m groep 8 dan ontvang je de ‘Gouden Duim’. Deze eer was er nu voor Mascha van Duyvenbode en zij ontving deze uit handen van dirigente Agnes Bol. Daarmee is ze al het 37e koorlid die deze beloning mocht ontvangen. 


Mooi was het dat de bisschop aan haar ook de ‘Gouden Speld’ en oorkonde kon overhandigen. Deze komen sinds 2018 van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging en zijn bestemd voor kinderen die minstens vijf jaar deel uitmaken van een kinderkoor in het bisdom Rotterdam. 


Dat ze het meer dan verdiende liet Mascha in de viering ook nog horen met een prachtige solo. Een klaterend applaus viel haar ten deel, maar ook het hele kinderkoor na de laatste klanken van het slotlied.

Na afloop van de viering werd er op het fraaie schoolplein van de buren, RKBS de Horizon, onder het genot van diverse vloeistoffen en hapjes door genodigden en parochianen nog twee uur heerlijk nagepraat waar de jongste parochianen ook heerlijk konden spelen. 


Deze jubileumviering is via ‘Uitzending gemist’, ‘Regulier’, ‘Maand 7’ en ’11 juli’ terug te bekijken en de foto’s van deze viering en de aansluitende ‘feestelijke koffie plus’ staan in de rubriek ‘Fotogalerij’ ook op www.joannesdedoper.nl 


Van der Valk: “En als evenementencommissie hebben we alle komende maanden nog een verbindende jubileumactiviteit op stapel staan. We gaan dus met elkaar vol vertrouwen de toekomst tegemoet. En dat betreft zeker ook fase twee van het aanbrengen van deze comfortabele kerkbankbekleding.”