Afbeelding
Foto:

Zomer in Katwijk!

vakantie-activiteiten n Van 19 juli t/m 27 augustus is het ‘Zomer in Katwijk’. Zes weken lang is er van alles te doen in de gemeente Katwijk. Voor jong & oud, voor jezelf, vriendengroepen én gezinnen. Iedereen kan deze zomer meedoen aan leuke coronaproof activiteiten. Informatie en aanmelden kan via doemeeinkatwijk.nl

De afgelopen maanden hebben we met z'n allen veel thuis- en stilgezeten. Scholen waren lang dicht, sportparken waren gesloten en zorgcentra mochten geen bezoek ontvangen. De anderhalve meter-samenleving hakte erin. We vreesden voor een zomer in de achtertuin of op het balkon. Maar ondertussen zijn de maatregelen versoepeld. Voor Welzijnskwartier reden om samen met vele partners toch een heel mooi zomerprogramma neer te zetten.


Doe mee in Katwijk

We hebben 100 activiteiten voor jong en oud. Voor jezelf, voor vriendengroepen en gezinnen. Ben je op zoek naar actie, of ben je juist op zoek naar rust, het kan allemaal deze vakantie! Alle activiteiten, gedurende 6 weken, kun je vinden op www.doemeeinkatwijk.nl. Hier kun je ook inschrijven voor de activiteiten.


Papieren programma

Het zomerprogramma staat ook in de krant van Welzijnskwartier. Deze wordt huis-aan-huis bezorgd. Niet ontvangen? Ga naar een huis van de wijk. Daar liggen er genoeg! Per week staat het volledige programma aangegeven. In de krant staat ook het reguliere programma van alle wijkteams en ontdek je wat er bij jou in de wijk gebeurt.


Basketbalclinic bij Sportiff Grasshoppers groot succes

Basketbal n Waar Sportiff Grasshoppers hoopte dat na een nare afsluiting van seizoen 2019/2020 het nieuwe seizoen 2020/2021 weer meer mogelijk was, was het wederom weer een jaar van veel restricties.

Aan het begin van het seizoen zijn er nog een aantal wedstrijden gespeeld, maar helaas was dit vanaf de herfstvakantie alweer voorbij. Er mocht tot december nog wel getraind worden door de jongste jeugd. Maar helaas ging de zaal vanaf de kerstvakantie opnieuw op slot. Als binnensport had de club het zwaar te verduren gehad.


Vanaf maart kon er weer wat buiten getraind worden en de afgelopen weken mochten we gelukkig weer de zaal in. Maar wat was het voor iedereen een vreemd en verloren jaar. De jeugdcommissie heeft daarom meteen de handen ineen geslagen toen er door versoepelingen meer mogelijk was.

Dirjam van der Plas van de jeugdcommissie: “Normaal sluiten we het seizoen altijd af met een heuse “Grasshoppersnacht”, maar nu werd het een invulling op vrijdagavond 2 juli en zaterdagochtend 3 juli, maar wat voor één!

Vrijdagavond was al een feestje met een vossenjacht in de wijk Cleijn Duin. Zaterdag werd het echt één groot feest. Er hadden zich vele jeugdleden aangemeld met een niet spelend vriendje/vriendinnetje om zo veel kinderen enthousiast te maken voor (zo vinden wij) de allerleukste sport van de hele wereld!

Basketbal-grootheid (ook letterlijk met zijn 2,11m) Henk Pieterse, met zijn stichting www.pestmijmaar.nl, kwam een clinic geven met zijn ‘Hart onder de Riem Tour’, met heel veel enthousiasme de liefde voor de sport door te geven aan de jeugd.


'Kippenvel om de kinderen zo te zien genieten'

En wat was het een feestje: 110 kinderen, 110 stuiterende ballen, muziek, lachende en stralende kinderen. Dirjam: “Kippenvel om de kinderen zo te zien genieten en wat hebben we dat gemist.”

Het was niet de eerste keer dat Henk Pieterse de Katwijkse club aandeed. Enthousiast laat hij weten: “Al bij aankomst voelde ik al het enthousiasme van de jeugdcommissie (aangevuld met de begeleiding van het G-team) die alles tot in de puntjes hadden voorbereid. Een glimmende houten vloer, tribunes uitgeschoven voor de ouders en genoeg koffie en water voorradig. Maar bovenal de gigantische groep kinderen die men had opgetrommeld. 


Wat zo'n twee uur zou gaan duren liep ruim met een half uur uit en niemand klaagde. Het was een groot feest met alleen maar winnaars. Deze prachtige basketbalclub die samen met onze Stichting iets fantastisch had neergezet en daar hopelijk weer wat leden bij krijgt.

Een heerlijke dag in Katwijk die hopelijk de vreugde van het prachtige spel terug brengt dan wel weer versterkt.