Afbeelding
Foto:

Onderscheiding voor Johan Smit

lintje n Maandagavond is Johan Smit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet voor jongeren sociëteit de Boemerang en FC Rijnvogels. Op deze datum bestaat de Stichting Christelijke Sociëteit de Boemerang 50 jaar en is Johan Smit daar ruim 35 jaar vrijwilliger.


Johan Smit is al sinds 1985 betrokken in allerlei verschillende rollen bij de jongerenvereniging de Boemerang. Gestart als vrijwilliger die de muziek verzorgde, is hij de afgelopen 35 jaar actief geweest in vrijwel alle bestuursfuncties en taken die binnen een vrijwilligersorganisatie beschikbaar zijn. Daarnaast is Johan sinds 2010 ook steward en lid van de normen- en waardencommissie bij FC Rijnvogels.

Burgemeester Visser bedankte Johan Smit voor zijn inzet: "Toen jij bij De Boemerang begon, organiseerde de vereniging twee activiteiten per week. Vandaag de dag staat er een formele en professionele stichting. De Boemerang is het laatste zelfstandige jongerencentrum in de gemeente dat nog volledig draait op vrijwilligers. Het is bovendien uitgegroeid tot een belangrijk podium voor het programmeren van lokale en regionale live muziek.”


Informatieve sessie                over snippergrond

snippergrond n Op 1 juli is er tussen 20.15 en 21.45 uur in het gemeentehuis een informatieve sessie over verkoop en regels gebruik snippergrond. Inwoners vragen de gemeente regelmatig of zij een stukje grond kunnen kopen of huren.

Er zijn 1960 situaties waarin particulieren al gemeentegrond gebruiken, waarvan in 1404 situaties ongereguleerd. Het college wil op een heldere en eenduidige manier verzoeken kunnen afhandelen, bestaande rechtsongelijkheid oplossen, de administratieve lastendruk verlagen en de risico’s qua grondposities verkleinen.

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over verkoop en regels gebruik snippergrond en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. Het meespreken gaat over het beleid, niet over individuele gevallen. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgen het politieke debat en het besluit van de gemeenteraad in september.
Spreekrecht en de vergadering volgenAanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is verplicht, uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint. Na aanmelding volgt uitleg over het spreekrecht. Aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302.De publieke tribune in het gemeentehuis is gesloten. De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl.

RTV Katwijk zendt deze vergadering ook uit.