De coureurs van Cycle for Hope gingen tòch op de pedalen. | Foto: PR
De coureurs van Cycle for Hope gingen tòch op de pedalen. | Foto: PR Foto:

Cycle for Hope: van uitstel kwam geen afstel

wielrennen n Het was de bedoeling dat Team de Brug Katwijk met 20 mensen hieraan zouden meedoen. Het evenement zou plaats vinden in de omgeving van Hoenderloo en Beekbergen.

Helaas kreeg dit evenement op het allerlaatste moment geen groen licht van de Gemeente Apeldoorn. Als nieuwe datum werd vrijdag 16 en zaterdag 17 juli vastgesteld. Echter, voor teveel deelnemers was dit geen goed alternatief. Gelukkig was hierop al een beetje geanticipeerd en werd Plan B uit de kast getrokken! Door de 3 subteams werd als alternatief op de oorspronkelijke dagen toch een grote inspanning geleverd. Op de Facebookpagina teamdebrugkatwijk is hiervan een korte ‘sfeerimpressie’ opgenomen.

Doel was het enthousiasme vast te houden van de huidige deelnemers en geheel niet onbelangrijk, onze sponsoren niet ‘in de kou te laten staan’ door gewoon niets te doen voor hun donatie. De 'crowdfunding' heeft namelijk inmiddels ruim 10.000 euro opgeleverd, bijeen gebracht door ruim 300 personen.

Deze inspanning is gedaan om geld bijeen te verzamelen voor een goed doel. De opbrengst komt namelijk geheel ten goede aan het Inloophuis van Stichting de Brug. Het inloophuis is al vele jaren een plek waar mensen met een verslavings- of psychiatrische achtergrond, dak- en thuislozen en eenzame mensen uit Katwijk en omstreken welkom zijn.