We mogen weer!

Dat is wat je nu overal hoort: we mogen weer! er zijn weer wat meer versoepelingen aangekondigd. De mensen worden meteen weer enthousiast en gaan ook direct weer plannen maken om uit of op vakantie te gaan.

Veel ouderen bellen of mailen wanneer er weer activiteiten zijn in De Zwanenburg. Waar veel mensen aan voorbij lopen is dat het nog met een grote slag om de arm is. Zo moet men zich voor elke activiteit nog aanmelden en van de anderhalve meter regeling zijn we ook nog lang niet af. Wel is het zo dat je aan alle kanten kunt waarnemen hoe vreselijk de ouderen onder ons het zo gemist hebben om onder elkaar te zijn en onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar van gedachten te wisselen. Nu we zo ongeveer drie weken bezig zijn om wat activiteiten op te starten, merk je ook wat eenzaamheid met de mensen doet. Niet alleen door het virus zijn ons dierbaren ontvallen maar ook zeker door de eenzaamheid. Daarom is het goed om weer bezig te zijn met allerlei activiteiten. Let u goed op de agenda. Deze wordt elke dinsdag vermeld in de Katwijk Speciaal.


Zomerreces

Vorige week maandag 21 juni begon dus officieel de zomer. Normaal gesproken gaan dan bij de verenigingen in juli en augustus de deuren op slot en wordt er vakantie gehouden.

Hoe anders is het nu. Nadat ons land maanden lang op slot zat wil men er nu weer even uit en worden er volop vakanties geboekt. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Veel ouderen onder ons zijn toch echt nog terughoudend maar willen wel even de deur uit, wat niet verwonderlijk is. Het liefst wil men toch een beetje in de buurt blijven. Velen hebben dan ook te kennen gegeven dat het wel goed zou zijn om af en toe even een bezoekje aan de Zwanenburg te brengen.

Daarom heeft de AOBK met medewerking van Welzijnskwartier besloten om in deze maanden de Damessoos te laten voortduren. Gelukkig zijn er wat vrijwilligers die deze dagen voor de begeleiding willen zorgen. Als u zich wil opgeven voor deze middagen dient dat telefonisch te gebeuren. De dagen en het telefoonnummer staan vermeld in de agenda die in de Katwijk Speciaal verschijnen.


Schilderscollectief

De schildersclub stopt in de maanden juli en augustus. Daarvoor in de plaats wordt er in samenwerking met WZK een nieuw initiatief ontwikkeld. Dat is het schilderen van een Katwijkse straat of gebouwen. Bent u nieuwsgierig, kom gerust langs vanaf maandag 5 juli 19.30 uur en woensdag 14.00 uur. Verdere info staat vermeld in de agenda Huis van de buurt in de Katwijk Speciaal.


www.aobk.nl