Alle geslaagde leerlingen van Chr. Muziekvereniging UNI. | Foto: PR
Alle geslaagde leerlingen van Chr. Muziekvereniging UNI. | Foto: PR Foto:

Feest bij UNI Katwijk

harmonie n Ook dit jaar werd door de Zuid Hollandse Bond voor Muziekverenigingen het muziekexamen georganiseerd. Nadat eerder dit jaar elf leerlingen geslaagd waren voor het theoriegedeelte, gingen er zaterdag 19 juni zeven leerlingen op voor het praktijkexamen.

De ochtend begon al vroeg. Om 9.00 uur meldde zich de eerste leerlingen van muziekverenigingen uit de omgeving in de Julianakerk te Sassenheim; de locatie waar de ZHBM het examen organiseerde. Zo ook de leerlingen van Chr. Muziekvereniging UNI. Iedere muzikant kreeg een ruimte toegewezen, waar hij of zij rustig kon inspelen en zich voor kan bereiden. Een examen duurt ongeveer 20-30 minuten en wordt afgenomen in het bijzijn van zowel een externe examinator als de docent. Er werd deze ochtend door UNI Katwijk een schitterend resultaat behaalt: alle leerlingen zijn geslaagd!


In de loop van de middag verzamelden enthousiaste ouders en blije leerlingen zich in het clubgebouw van UNI Katwijk: Wessel Minnee (C), Sabine en Joëlle Imthorn (B), Ariea Kuijt, Tess Verburg, Elin de Zwart en Helene Guijt (A) ontvingen uit handen van voorzitter Henk Sierat het bijbehorende diploma voor het behalen van het praktijkexamen. Adriëtte Guijt (A), Henriëtte Barnhoorn (A), Esther van der Bent (A) en Eva de Mol (B) ontvingen hun theoriecertificaat en zullen zich de komende maanden voorbereiden op het praktijkexamen.


Na afloop werd er nog gezellig met elkaar nagesproken en ook de leerlingen genoten van de felicitaties en het behalen van hun diploma.


Binnenkort start UNI Katwijk weer met een nieuwe blokfluitklas: het begin van een muzikaal avontuur bij deze vereniging. Opgeven kan nog! Mail naar secretaris@uni-katwijk.nl en u krijgt meer informatie toegezonden.


Bijzondere Open Hof Kinderkerk

Vossenjacht n Vanuit de Open Hof Kerk Katwijk wordt zondag 27 juni om 9.30 uur een kinderkerk georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Nu het vanwege de coronamaatregelen weer mag, heeft de leiding als afsluiting van het seizoen een speciale kinderkerk georganiseerd.


Normaal gebeurt er elke maand wel iets leuks in de kinderkerk, maar dit keer wordt het extra bijzonder. In de dienst van 13 juni kondigde Corry deze activiteit aan.


“Eindelijk weer een keertje kinderkerk. Wat hebben we daar lang op gewacht hè! We hebben een speciale georganiseerd, want we gaan een vossenjacht doen. We gaan in het dorp op zoek naar Bijbelse figuren en de kinderen moeten dan raden bij welk Bijbelverhaal ze horen.”


Voor het uitbeelden van de Bijbelse figuren zijn de tieners van de Open Hof gevraagd, waardoor ook een groot deel van de jeugd van de Open Hof betrokken is bij deze activiteit. Maar er kunnen nog wat vossen bij. “Wij kijken ernaar uit jullie weer te zien op zondag 27 juni om 9.30 uur in de Open Hof,” besloot Corry.


"Als ouders niet naar de kerkdienst komen, kunnen zij de kinderen tussen 9.15 en 9.30 uur brengen en rond 10.45 uur weer ophalen. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom." Voor meer info zie openhofkerkkatwijk.nl

Afbeelding