Weer welkom in het digiTaalhuis in de Bibliotheek Hoornes

bieb n Iedereen kan weer naar het digiTaalhuis komen voor hulp en ondersteuning. Het digiTaalhuis is te vinden in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

In de Taaloefengroepen op maandag en dinsdag is iedereen welkom die beter Nederlands wil leren praten. Er zijn meerdere groepen met verschillende niveaus. Aanmelden bij Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk: via mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of appen naar 06 53588720.

Op woensdagmiddag is er tussen 15.00 en 16.00 uur voorlezen en knutselen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Op donderdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur is er de Schrijftafel. Hier kun je oefenen met Nederlands schrijven. Op vrijdag is er tussen 10.30 en 11.30 uur een moeder-kindgroep over taal op school.


Spreekuren

Ook de spreekuren zijn weer begonnen. Het spreekuur bij digitale problemen met computer, tablet, telefoon, e-books etc. is er op maandag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur.
De spreekuren Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur en op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt hier ook hulp krijgen bij het maken van een afspraak voor vaccinatie bij de GGD.
Het spreekuur sollicitatiecoach is op afspraak (neem contact op met Monique Kromhout).
Ook de digiTaalcoach is er weer om mensen te helpen met de taaloefenprogramma’s op de computer. Hij is er op maandag- en woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.


De bibliotheek volgt strikt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Blijf vooral thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus. Luister verder altijd naar de instructies van de bibliotheekmedewerkers.


Voor meer informatie over de activiteiten in het digiTaalhuis: Monique Kromhout (Taalhuiscoördinator Bibliotheek Katwijk), te bereiken van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren op 071-2074171 of 06-53588720.


Helena Basilova                                 geeft pianoconcert

K&o n Na alle annuleringen van het concertprogramma 2020-2021 van K&O wordt dit seizoen alsnog afgesloten met een pianoconcert door Helena Basilova op vrijdag 2 juli in de Soefitempel.

Het boeiende werk van deze pianiste omvat twee werelden: de uitgestrekte wereld van haar Russische afkomst en de hedendaagse wereld van moderne componisten en technologie. Geworteld in een diep begrip van traditie en interpretatie, werkt Basilova samen met componisten en artiesten over de hele wereld en is toegewijd aan het vinden van nieuwe interfaces tussen uitvoerder en publiek.

Het voortdurend verlangen naar alternatieven voor het bekende zorgt ervoor dat Helena naar plaatsen gaat, mensen ziet en dingen probeert – want daarin ligt de mogelijkheid om een nieuw inzicht, een compositie, een geluid of een maner om zichzelf uit te drukken - te vinden.


Helena’s onderzoek vertrekt altijd vanuit een grotere context. Het drijft haar om zijstappen te maken en verschillende aspecten met elkaar te verbinden die uiteindelijk een rijk, muzikaal verhaal vormen. Haar nieuwste album is een eerbetoon aan fantasie, aan het onbekende en aan alles wat magisch is in deze wereld. Door het thema verzamelde zij muziek van Medtner, Myaskovsky. Prokofiev, Janacek, Schnittke en Bagri. Elena Firsova droeg bij met een nieuwe compositie “A Fearful Fairy Tale”, waarmee het album zijn naam kreeg.


Op het programma staan: W.A. Mozart - Fantasie C-minor; R. Schumann - Fantasie C-minor; S. Prokofiev - Sonate no. 4 C-minor.


Kaarten voor dit concert kan men online bestellen op onze website www.kenokatwijk.nl. Ook zijn ze verkrijgbaar bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 te Katwijk of telefonisch te reserveren onder tel. 071-4016400 (van ma. t/m. vrij. tussen 9.00 en 13.00 uur ’s morgens). Toegangskaarten kosten €15,00.


Vanwege de coronamaatregelen zijn er slechts 42 zitplaatsen beschikbaar en is er geen pauze. Een vriendelijk verzoek om een mondkapje te dragen bij binnenkomst. Er zijn vaste plaatsen in de zaal, uiteraard op anderhalve meter en deze worden toegewezen door de vrijwilligers. Aanvang van het concert is 20.15 uur en een half uur voor aanvang gaat de zaal open.