Lennart van der Plas lijsttrekker voor de VVD

politiek n De VVD in de Katwijk heeft een nieuwe lijsttrekker. Lennart van der Plas is door de VVD-leden unaniem verkozen om de partij te leiden richting de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Van der Plas is geen onbekende bij de lokale VVD. Hij was er eerder actief als campagneleider en de afgelopen drie jaar als bestuursvoorzitter. In het dagelijks leven werkt de 26-jarige Katwijker voor de Tweede Kamerfractie van de VVD en is hij als vrijwilliger onder meer actief voor voetbalvereniging Quick Boys.


Voorzitter Jaap van Duijn: “De VVD Katwijk is al volop bezig met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De benoeming van Lennart van der Plas tot onze lijsttrekker is daar een voorbeeld van. Lennart is met zijn kennis en ervaring uitermate geschikt en is bovendien tot op het bot gemotiveerd. We kunnen ons geen betere lijsttrekker wensen en zien de komende verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet.”


Van der Plas: “Ik ben ontzettend trots op deze voordracht en heel gemotiveerd om de komende jaren als volksvertegenwoordiger te werken aan een sterke VVD in onze gemeente. Recente verkiezingsuitslagen laten zien dat er voor onze partij veel potentieel is in Katwijk. Samen met een mooi team ga ik mij er hard voor maken om dit potentieel ook op lokaal niveau waar te maken.”


Nationale collecte                voor EpilepsieNL

collecte n Wederom zullen er meer dan 40.000 vrijwilligers met de collectebus langs de deur gaan om iedereen in de gelegenheid te stellen een bijdrage aan het werk van EpilepsieNL te geven. Ook in onze regio zal men aanbellen.

Epilepsie is een verzamelnaam voor een aantal tijdelijke storingen in de hersenfunctie. Epilepsie komt het meest voor bij kinderen. Met de juiste medicatie kunnen er veel mensen goed leven met epilepsie. Maar een afdoend medicijn voor iedereen is er nog niet. Er moet nog veel gedaan worden! Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, het actualiseren van het voorlichtingsmateriaal, het verlenen van financiële steun aan mensen die de meerkosten, veroorzaakt door de epilepsie niet kunnen betalen etc.

Om deze activiteiten blijvend te kunnen uitvoeren is men volledig afhankelijk van giften. Daarom durft EpilepsieNL wederom een dringend beroep op u te doen voor een gulle bijdrage aan onze collectant. Als volkomen onverwacht het noodlot toeslaat en iemand geconfronteerd wordt met epilepsie, dan is het goed te weten dat men op zijn medemens kan rekenen.

De collecte is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en hulp daarbij is altijd welkom. Voor meer informatie over de collecte in Katwijk kan men contact opnemen met Hendrina Rietveld-Norg, Stadhoudersdreef 129, tel. 071-4078605 en 06-24844105.


Zondagmiddagdienst        over Drieëenheid

vredeskerk n Op zondag 30 mei, aanvang 17.00 uur, wordt in plaats van een Zingend Gelovendienst in de Vredeskerk aan het Baljuwplein 1 een leerdienst gehouden over de Drieëenheid.

De zondag na Pinksteren is dit thema volgens kerkelijk rooster aan de orde. Alle liederen zullen zoveel mogelijk gaan over God de Vader, God de Zoon, God de Heilige Geest. Het aantal zangers is beperkt vanwege de nog heersende corona. Wel bestaat de mogelijkheid de kerkdienst te bezoeken door u aan te melden, terwijl u in uw hart meedoet met de zangers.

Er zijn dertig personen toegestaan. Predikant Ds. J.G. van der Windt zal dit onderwerp vanuit verschillende bijbelse argumenten in zijn preek belichten. De organist is Rob van Efferink.

De dienst is live te volgen. Zie YouTubekanaal Vredeskerk+ Face/book pagina van de Vredeskerk en kerkomroep.nl