Wist u dat?

De AOBK er niet alleen is om u leuk bezig te houden, met gezellige activiteiten in de Zwanenburg, maar we er ook zijn om u belangen te behartigen zowel plaatselijk als landelijk.


Zo was daar dus de beroemde bushalte bij de Zwanenburg die zou komen te vervallen in verband met regionet. Maar mede door inmenging van de AOBK is deze in stand gebleven, wat algemeen gewaardeerd word.

Zo zijn er meer onderwerpen waar wij u op willen wijzen. Bijvoorbeeld de instantie Grip op de Knip. Grip op de knip is een vrijwilligers organisatie die mensen met financiële problemen helpt. Niet door het geven van geld, maar door naast mensen te gaan staan en oplossingen te zoeken. Bij Grip op de Knip gaan speciaal opgeleide vrijwilligers met een hulpvrager een plan maken om uit de schulden te komen. Alle inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kunnen bij deze instantie kosteloos aankloppen. U kunt zich aanmelden via e-mail www.gripopdeknipkatwijk.nl of via telefoonnummer 06-83960965.


Wist u dat, de AOBK in het kader van de WMO, (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) regelmatig in gesprek is met de gemeente hierover? Ons is gebleken dat veel ouderen niet weten wat deze instantie inhoudt. Men wil zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar als er gebreken komen en er hulp nodig is weet men vaak niet dat deWMO er is om u verder te helpen. Bijvoorbeeld met hulp in het huishouden, aanpassing in of aan uw woning, maaltijdservice en nog zoveel meer. U betaalt in veel gevallen een eigen bijdrage.


Wist u dat, doordat de AOBK aangesloten is bij de Koepel Gepensioneerden, wij ook uw belangen volgen in de landelijke ouderdomspensioen besprekingen? Mede doordat de AOBK is aangesloten bij deze koepel heeft de AOBK toch enigszins invloed hierop. Al zal dat, van een plaatselijke ouderenbond, maar gering zijn.


Wist u dat, de mooie politieke partij 50 Plus bijna op één oor ligt en dat eigenlijk alleen door het toedoen van Liane den Haan? Deze mevrouw was er ook de oorzaak van dat er meer dan 80.000 leden uit de ANBO stapten nadat er in opdracht van Liane den Haan alle bankrekeningen werden geblokkeerd van heel veel plaatselijke bonden waaronder ook ANBO Katwijk, na deze blokkering heeft ANBO Katwijk besloten de stekker er uit te trekken en op eigen benen verder te gaan. Nu heeft Den Haan na een paar fikse ruzies in de partij, besloten 50 Plus te verlaten. Wel gaat ze in de Tweede Kamer zitten met een zetel die haar niet toebehoort. Het is te hopen voor 50 Plus en onze plaatsgenoot Jaap Haasnoot dat het getij nog ten goede gekeerd kan worden want dat verdient een ouderenpartij toch.

www.aobk.nl