Huis van de Buurt

Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62.


Let op: Gaat stap 3 van de versoepelingen per 1 juni door, dan gaan de Damessoos, de Creaclub en het schilderen gelijk van start.


Verder is er nog iedere vrijdagmorgen van 10.30 tot 12.00 uur bijpraten bij een kop koffie. Aanmelden is verplicht. Dat kan op maandag, dinsdag en woensdag van 9.30 tot 11.00 uur op tel. 4071690. Er is ruimte voor max. 14 personen.


Het Welzijnskwartier is beperkt open.


Meer informatie op www.aobk.nl


Thema-avond Vereniging HCHWA-D

webinar n De Vereniging Katwijkse Ziekte nodigt u uit voor een online thema-avond op 3 juni. Ondanks het feit dat de wereld even stil leek te komen staan door de pandemie, gingen onderzoeksinitiatieven door. De Vereniging heeft lang gehoopt in ieder geval vóór de zomer 2021 fysiek met elkaar te kunnen samen komen, maar het wachten duurt voorlopig voort.


Daarom heeft het bestuur besloten een online thema-avond in de vorm van een webinar te organiseren. Daarvoor is Susanne van Veluw uitgenodigd, die eind 2020 een subsidie van 100.000 euro ontving van Alzheimer Nederland voor haar onderzoek naar HCHWA-D. Zij vertelt ons meer over haar speurwerk in de hersenen van mensen met de Katwijkse Ziekte en CAA.

De tweede presentatie komt van Marieke Wermer en Sabine Voigt, over BATMAN. Dit is het eerste medicijnonderzoek ooit voor de Katwijkse Ziekte. Minocycline is een antibioticum, waarvan nu wordt onderzocht of dat een effect heeft op het ontstekingseffect van amyloïd in het brein.


Marieke en Sabine geven een uitleg over het belang van het onderzoek, het onderzoek zelf en de voortgang daarvan. Daarnaast zullen zij alvast een tipje van de sluier lichten over andere interessante ontwikkelingen en toekomstig onderzoek.

Aanmelden voor de avond is niet nodig. Het webinar start om 20.00 uur. Leden van de Vereniging HCHWA-D ontvangen automatisch een uitnodiging per email met daarin de link naar het webinar en een handleiding voor het bijwonen van het webinar via Zoom. Wie geen lid is kan de link en handleiding vinden op www.hchwa-d.nl Een email sturen kan ook naar info@hchwa-d.nl met het verzoek de link en de handleiding te ontvangen.