In de TheaterHangaar in Valkenburg wordt begin juli een speciaal basisschooltheater opgezet. | Foto: PR
In de TheaterHangaar in Valkenburg wordt begin juli een speciaal basisschooltheater opgezet. | Foto: PR Foto:

TheaterHangaar uniek decor voor eindmusicals

n 'Wij hebben zoveel blije gezichten gezien, vorig jaar'

musical n Honderden basisschoolleerlingen uit Katwijk en omstreken krijgen dit jaar de unieke kans om in de Valkenburgse TheaterHangaar hun eindmusical te spelen. Op initiatief van organisatiebureau Event22 en de TheaterHangaar in Valkenburg wordt begin juli een speciaal basisschooltheater opgezet. “Deze kinderen verdienen het om nog eenmaal te stralen in een eindmusical.”

Veel basisscholen hebben vanwege de corona-richtlijnen problemen om zelfstandig de eindmusical van groep 8 te organiseren. De scholen hebben te weinig ruimte of niet de organisatorische capaciteit om op korte termijn toch aan alle eisen van het RIVM te voldoen. Vorig jaar leek in de locatie van de Valkenburgse Hangaar eenmalig een oplossing gevonden, maar “helaas blijkt de noodzaak ook dit jaar aanwezig om de scholen een alternatief te bieden”, aldus Joost Kling, eigenaar van Event22.


Het organisatiebureau ging wederom het gesprek aan de met Hangaar om te kijken wat de mogelijkheden waren voor het opzetten van een basisschooltheater. Vanwege het feit dat bij Hangaar2 al activiteiten gepland staan, is dit jaar voor de beroemde TheaterHangaar gekozen. Een unieke mogelijkheid voor de kinderen, leerkrachten en ouders om op een fantastische wijze afscheid te nemen van hun basisschooljaren.


“Wij hebben zoveel blije gezichten gezien vorig jaar. Voor de kinderen een geweldige ervaring die ze nooit meer gaan vergeten.”

Ondertussen heeft het merendeel van de scholen die vorig jaar hun eindmusical hebben georganiseerd in de Hangaar alweer een plek gereserveerd. “De TheaterHangaar is natuurlijk professioneler ingericht dan Hangaar2. Daardoor ontstaat er iets meer ruimte voor extra voorstellingen. Ook hebben wij op verzoek de zaterdag opengesteld om zo aan de vraag te voldoen. Alhoewel veel scholen doordeweeks hun afscheid organiseren, is de zaterdagavond natuurlijk een unieke avond voor zo’n rode loper evenement.”


Scholen uit de omgeving van Katwijk, Leiden en de Bollenstreek die zich nog niet hebben aangemeld of alsnog meer informatie willen ontvangen over de mogelijkheden, kunnen contact opnemen met Martin Kerkvliet van Event22 via 0252-349617 of een mail sturen naar info@event22.nl