Afbeelding
Foto: Remko Kool

PANNA! Sterrenteamdag bij FC Rijnvogels

voetbal n Wil jij een te gekke voetbaldag beleven? Een nog betere voetballer worden? Én kans maken op een plek in één van de PANNA! Sterrenteams? Dat kan op maandag 24 mei op het sportpark van FC Rijnvogels.

Voor het eerst vindt op het sportpark van FC Rijnvogels een PANNA! Sterrenteamdag plaats. Een leerzame, maar vooral leuke voetbaldag voor voetbalgekke jongens én meisjes van 7 tot en met 13 jaar. Op deze dag staat plezier centraal. Daarnaast maken enkele deelnemers kans om geselecteerd te worden voor één van de PANNA! Sterrenteams!


Talentenjacht

Op locaties door het hele land worden tot en met de herfstvakantie van 2021 verschillende PANNA! Sterrenteamdagen georganiseerd. Aan het einde van iedere voetbaldag worden een aantal jongens én meisjes van verschillende leeftijdscategorieën uitgenodigd om naar de finaledag te komen. Tijdens deze finaledag krijgen alle geselecteerde voetballers uit het hele land de kans om zich in één van de PANNA! Sterrenteams te voetballen.


Nieuw dit jaar: alle uiteindelijke sterrenteams worden getraind door (ex-)internationals Ruben Schaken, Kika van Es & Richard Knopper! Aan de hand van verschillende activiteiten zullen zij de enthousiaste deelnemers klaarstomen voor het deelnemen aan een internationaal toernooi.


Ook zullen de PANNA! Sterrenteams het hele seizoen worden gevolgd door jeugdvoetbalmagazine PANNA!.


Meer informatie is te vinden op www.pannasterrenteam.nl


Kom tuintegels ruilen voor gratis plantjes

Steenbreek n In het weekend van 14 en 15 mei wordt in de Duin- en Bollenstreek weer de Steenbreek actie georganiseerd. Op deze dagen kun je de tegels uit je tuin inruilen voor gratis plantjes bij de aangesloten tuincentra.

Minder steen en meer groen is hard nodig. Het vermindert wateroverlast bij hevige regenbuien, maar is ook van belang voor de biodiversiteit.


In onze tuinen valt dan ook nog een hoop winst te behalen, aangezien in onze regio meer dan 70% van de tuinen uit steen bestaat. Onder het motto ‘Alle Tuinen Groen in de Duin- en Bollenstreek’ gaan we samen aan de slag om onze tuinen te vergroenen.


Gratis plantjes

Doe mee en haal minimaal twee tegels uit je tuin om meer ruimte voor groen te creëren.

Neem deze tegels (je kunt maximaal 10 stuks per huishouden inleveren) op 14 of 15 mei mee naar een van de aangesloten tuincentra en ontvang in ruil daarvoor drie gratis tuinplanten. Deze actie is geldig voor alle inwoners van de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zolang de voorraad strekt.


Tijdens openingstijden kun je bij een van de volgende tuincentra terecht: Tuincentrum de Uiver - Katwijk; Tuincentrum de Mooij - Rijnsburg; Florajoy - Rijnsburg; Tuinextra - Noordwijk. Houd hierbij wel de coronamaatregelen in acht en volg de instructies van het personeel.


Voor inspiratie, tips en andere acties om je te helpen ook jouw tuin nog groener te maken, kun je terecht op de actiepagina van De Groene Uitdaging www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen