Afbeelding
Foto:

Grasshoppers verliest finale in Den Helder

basketbal n In de beslissende confrontatie voor een plek in de finale was het do or die voor Sportiff Grasshoppers en Dozy Den Helder. Het thuisteam was in Den Helder al voor start van de best-of-three-serie huizenhoog favoriet maar de Katwijkers trokken zich daar helemaal niets van aan.

In een zinderende wedstrijd werd het vuur aan de Helderse schenen gelegd dat met de grootst mogelijke moeite kon worden gedoofd. Ondanks een grootse prestatie over drie wedstrijden trok Den Helder deze wedstrijd vooral vanaf de vrije worplijn aan het langste eind: 79-76.

Het was een hard gelag voor coach Axel Gouw en team: “Ze verdienden het zo om te winnen. We wisten op het juiste moment te pieken en de favoriet voor de titel serieus aan het wankelen te brengen. Dat is een zeer grote verdienste, niemand hoeft zichzelf iets aan te rekenen. Gevochten als leeuwinnen, ik ben enorm trots op ze.”


De Helderse coach Mario Bennes liet na afloop weten dat het een finalewaardige wedstrijd was: “Over drie wedstrijden is het maar met een paar punten beslist. Deze wedstrijden waren met 500 man publiek hier en in Katwijk nog meer genieten geweest.”


Hiermee is het vreemde coronaseizoen 2020-2021 tot een eind gekomen voor de onttroonde regerend kampioen. Speelsters en staff bedanken iedereen voor hun steun en de mooie spandoeken in sporthal Cleijn Duin tijdens de play offs.