Cor de Mooy (l) en Jaap van Duijn overhandigen de eerste tompoezen aan Mariëlle Brandt van Marente. | Foto: Piet van Kampen
Cor de Mooy (l) en Jaap van Duijn overhandigen de eerste tompoezen aan Mariëlle Brandt van Marente. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Verrassing voor bewoners van De Wilbert

oranjefeestje n Een bijzonder feestelijk moment vorige week vrijdag in de tuin van woonzorgcentrum De Wilbert.

Een draaiorgel verspreidde vrolijke klanken waarop door de bewoners voor zover mogelijk vanuit hun rolstoel of scootmobiel zachtjes werd meegedeind of met de handjes gezwaaid. Oude deuntjes van vroeger doen het nog immer bij onze senioren die erg dankbaar waren voor dit muzikale intermezzo in hun dagelijkse toch wel monotone leven. Het Wilhelmus dat bij andere gelegenheden heel serieus wordt gespeeld en staande wordt meegezongen werd nu op een heel andere wijze beleefd. Het klonk zelfs een soort vrolijk en swingend uit het pierement en zij die het vroeger ooit staande hebben meegezongen, genoten er nu zittend en meeneuriënd van.


Na de muzikale verrassing wachtte er binnen op de verschillende afdelingen nog een ander leuk momentje. Een om van te smullen. De Oranjevereniging had voor oranje tompoezen gezorgd en die gingen er in als koek. Cor de Mooy van de OV: ‘Wij doen dit al een aantal jaren. Voorheen binnen in de serre maar nu vanwege de corona in de tuin. Ook de tompoezen werden nu op de afdelingen verspreid in plaats van met elkaar in het grotere in de serre gezelschap verorberd. Maar elk jaar zijn de bewoners ons erg dankbaar als wij dit voor hen verzorgen in verband met Koningsdag’.