Dirkje Onderwater-Houwaard ontving een koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Adger van Helden. | Foto: Marc Wonnink
Dirkje Onderwater-Houwaard ontving een koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Adger van Helden. | Foto: Marc Wonnink Foto:

Een bakfiets vol lintjes

decoraties n De jaarlijkse uitreiking van de koninklijke onderscheidingen op maandag 26 april kon helaas niet op de gebruikelijke manier doorgaan. Loco-burgemeester Adger van Helden bracht daarom maandagochtend op de bakfietseen bezoek aan de zes gedecoreerden thuis om hen de lintjes uit te reiken. Een gedecoreerde ontvangt zijn lintje uit handen van de burgemeester van Lansingerland. Kortom: vijf benoemingen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één ridderslag.

De heer Dick Schoneveld uit Rijnsburg is voorzitter van en zanger bij Zomerkerkgenootschap Koningshof Evangelisatie. Bovendien is hij vrijwilliger bij de Immanuelkerk. Lange tijd is hij al vrijwilliger en bestuurslid van de voetbalvereniging VV Rijnsburgse Boys. Daarnaast is hij ook vrijwilliger bij de video- en fotoclub van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Als voorzitter en vrijwilliger is hij actief bij de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Valkenburg/Rijnsburg. Tenslotte is hij secretaris van de Mannenzanggroep Jeruël.


Mevrouw Dirkje Onderwater-Houwaard uit Katwijk is bestuurslid van en vrijwilliger bij de Algemene Ouderen Bond, afdeling Katwijk. Bovendien is zij ook vrijwilliger bij de Stichting Welzijnskwartier. Ook de Stichting Noordzee Zomerfestival kan op haar rekenen als vrijwilliger.


Mevrouw Hannie Mulder-Heemskerk uit Rijnsburg is actief als bestuurslid van het CDA, afdeling Rijnsburg. Zij is tevens voorzitter van en vrijwilliger bij de Buurtvereniging Oegstgeesterweg. Als voorzitter, bestuurslid en vrijwilliger zet zij zich in voor de vereniging Veilig Verkeer Nederland, afdeling Rijnsburg/Katwijk. Ook is ze vrijwilliger bij het Leids Universitair Medisch Centrum.


De heer Leen van Rijn uit Katwijk is bestuurslid en penningmeester van en vrijwilliger bij de christelijke jongerenvereniging YMCA, afdeling Katwijk. Voor hem ook een bestuurstaak bij Atletiekvereniging Rijnsoever. Bovendien is hij vrijwilliger bij de Mr. J.J.L. van der Brugghenschool.


De heer Theo Westra uit Rijnsburg is actief als vrijwilliger bij KWF Kankerbestrijding en als vrijwilliger bij de Oranjevereniging Rijnsburg.


De heer Willem Kuijt uit Katwijk zet zich in als vrijwilliger bij de Stichting de Katwijkse Zeeverkenners. Daarnaast is hij bestuurslid van en vrijwilliger bij de Stichting Groepshuizen te Katwijk


Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau wordt de heer Cees van der Meij. Deze ridderslag is, om te beginnen, vanwege zijn werk als bestuurslid/voorzitter van de Vereniging voor Protestants Christelijk basisonderwijs die 6 scholen in Rijnsburg bestuurt. Hij is vrijwilliger bij en bestuurslid van de Protestantse Gemeente Rijnsburg. Ook is hij voorzitter van het project Talentos dat een macadamiaplantage in Gurué (Mozambique) heeft opgezet. Tevens is hij de oprichter/voorzitter van de Stichting Herberg Welgelegen in Valkenburg. Hij heeft ook het voorzitterschap van de Royal Lemkes Foundation. Tenslotte is hij initiator van het sociaal project 'Het nieuwe Wij’ in samenwerking met gemeente Lansingerland.





Afbeelding