Controle hondenbelasting

attentie n In opdracht van de gemeente Katwijk is de hondencontrole weer begonnen en deze wordt dit keer uitgevoerd tot aan de zomervakantie-periode.

Heeft u 1 of meerdere honden? Dan bent u verplicht aangifte te doen en hondenbelasting te betalen. De controle wordt uitgevoerd door een extern bureau; de firma Holland Ruiter. Een hondencontroleur kan bij u aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. De hondencontroleurs kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). De BSGR verzorgt de belastingen voor de gemeente. Tijdens de uitvoering van de controles wordt de 1,5 meter regel in acht genomen.


Niet thuis

Als u niet thuis bent, maakt de hondencontroleur ter plaatse een beoordeling over het aanwezig zijn van honden. Als de controleur het vermoeden heeft dat u op uw adres 1 of meer honden houdt, laat hij een informatiebrief met een aangifteformulier hondenbelasting achter in uw brievenbus.

Heeft u sinds kort een hond? En hebt u nog geen aangifte gedaan? Wacht dan niet tot de controleur komt. Aanmelden kan via een formulier op www.bsgr.nl.