Huis van de Buurt

Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62.


Iedere vrijdagmorgen van 10.30 tot 12.00 uur: bijpraten bij een kop koffie. Aanmelden is verplicht en kan op maandag, dinsdag en woensdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur op tel. 4071690. Er is ruimte voor maximaal 14 personen.

Het Welzijnskwartier is beperkt open.


Meer informatie op www.aobk.nl


Opgroeien                met autisme

lezing n Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt op 11 mei de online lezing Opgroeien met autisme, door Bianca Toeps, voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme. Tijdens deze lezing krijg je een kijkje in het leven van Bianca. Ze kreeg op haar 26ste de diagnose autisme. Ze vertelt hoe het is om autistisch te zijn.

Bianca Toeps is fotograaf, website-ontwikkelaar, hobby-vintagejager, blogger en auteur. En Bianca heeft autisme. Ze schreef hierover in diverse blogposts en artikelen. Dit leidde tot haar boek ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’.

Tijdens deze lezing vertelt Bianca over situaties waar je in het dagelijks leven als autist tegenaan loopt. Maar ook hoe zij haar kindertijd en puberteit heeft ervaren. Hoe ging het met de speelafspraakjes en sporten? Hoe was het thuis in het gezin? Ze geeft tips en legt uit waarom het helemaal geen compliment is als iemand zegt ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!'

Opgroeien met autisme is een lezing via Zoom op dinsdag 11 mei van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden via www.cjgcursus.nl


Omgaan met borderline

GGZ n Rivierduinen biedt vanaf dinsdag 11 mei de online cursus Omgaan met borderline aan. Deze cursus is bedoeld voor familie en naasten van mensen met borderlineproblematiek en wordt online aangeboden.


Mensen met borderline hebben vaak moeite om relaties met anderen te onderhouden, kunnen impulsief zijn en last hebben van sterk wisselende stemmingen. Dit maakt de omgang met naasten soms behoorlijk ingewikkeld.

De cursus geeft in 8 bijeenkomsten kennis en vaardigheden over het omgaan met iemand met borderline. Bijvoorbeeld over communicatie, grenzen stellen en voor uzelf zorgen. Ook komt u met anderen met vergelijkbare vragen in contact.

Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaats. Aan de cursus zijn materiaalkosten verbonden. Informatie en aanmelden via rivierduinen.nl/agenda of preventie@rivierduinen.nl