Steenbreek Katwijk in actie voor meer groen

groen n Schoorvoetend laat de lente steeds meer van zich merken. Tijd om naar buiten te gaan en in actie te komen voor het vergroenen van onze gemeente.

Op donderdag 22 april is het Nationale Zaaidag. Net als vorig jaar zorgt Steenbreek Katwijk ook nu weer voor gratis zakjes biologische bloemzaad (mede dankzij tuincentrum Florajoy in Rijnsburg) met een mengeling van bontgekleurde bloemen waar bijen, hommels en vlinders u dankbaar voor zullen zijn. Zaai het in uw tuin of rond een boom in uw straat.

Heeft u belangstelling? Mail dan uw naam en adres vóór 22 april naar info@steenbreekkatwijk.nl. U ontvangt dan maar liefst vijf zakjes bloemzaad. Een daarvan is voor uzelf en de andere vier vragen we u te verdelen onder familie, vrienden en buurtgenoten (denk in het bijzonder aan ouderen die misschien minder digitaal zijn).


Steenbreekactie

Tot slot wijzen we u alvast op de regionale Steenbreekactiviteit op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei. Tuincentra in Katwijk en Rijnsburg, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teijlingen doen mee.


De verschillende gemeentes sponsoren de actie. Houd de media in de gaten voor meer informatie.


Erfgoedkaart over geschiedenis KRV

kaart n De (digitale) Erfgoedkaart van de gemeente is een publiekskaart waar iedereen op kan reageren. Heeft u een verhaal of anekdote, of foto’s en filmpjes die de geschiedenis van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg laten zien? Of mist u onderwerpen of locaties, waarvan u van mening bent dat deze op de Erfgoedkaart horen te staan? Zet het op de kaart.

Inwoners en andere belangstellenden kunnen de erfgoedkaart aanvullen via het formulier op de website. U kunt in dit formulier ook foto's toevoegen. Let hierbij wel op dat u een bronvermelding meestuurt en dat de foto's rechtenvrij zijn.


Filmpjes of bestanden die bij elkaar groter dan 10 MB zijn kunt u het beste via erfgoed@katwijk.nl

Daar kunt u ook terecht voor vragen over de Erfgoedkaart.